2018. július 4., szerda

Baracklekvár házilag /téli napokra

Nem sok, de azért kis adagban gyűlnek  a polcon az idei év lekvárjai !  Remélem az idén is jól sikerül mert az előző évben nagyon ízlett  a baracklekvárom a családnak. Ízesítésként most  2 teáskanál házi vaníliacukrot tettem  a keverékbe:)

Hozzávalók és elkészítése: 1,5 kg sárgabarack, 25 dkg cukor, 1 cs Haas 3:1, 2 evőkanál citromlé, 2 teáskanál házi vaníliacukor. Röviden elkészítése : gyümölcs mosása- magozása-darabolása-turmixolása-zselésítővel +citromlével felfőztem , kétféle cukorral összekevertem ismét felfőztem. Tiszta üvegekbe raktam lezártam -megfordítottam majd vissza és  hagytam kihűlni. Ezután "öltöztettem" és tettem téli szálláshelyükre:-))
Mert a házi mindig jobb!
😋

5 megjegyzés:

María írta...

Szép nagyon. Jópofák a cimkék :).
Én még csak 1 kg sárgabarackból tudtam lekvárt főzni a kiló narancs mellett. Meggyet is szerettem volna, de eddig nem jött össze. Az eperből meg cseresznyéből főzött 1-1 üveg lekvárt már majdnem mind megettük és a szörpök is rég elfogytak :(.
Jó lenne még sárgabarackból is főzni pár üveggel, esetleg őszibarackból is.

Éva írta...

Maria köszi, a címkéket a lányaim szerzik be mert tudják hogy tetszenek. Még szeretnék én is de ahogy alakul, őszibarackból az elmúlt évben tettem el és nagyon finom volt az is. Málna, eper az idén kimaradt nagyon drága volt a gyümölcs.

aranyos fodorka írta...

Nálunk egyelőre még nagyon drága a kajszi. Vagyis én sokallom az 600-800 Ft/kg árat lekvárfőzéshez. Nem tudom, lesz-e olcsóbb ? Én minden évben teszek el, az eper és a meggy mellett a hármas számú, kedvenc és fontos is, mert én sok mindenhez használom. Sőt, ami már nem divat, én még szoktam lekváros kenyeret is enni :-)

sucika írta...

Te aztán serénykedsz rendesen. Nagyon étvágygerjesztő a látványuk! :) Imádom a házi baracklekvárt, anyukám szokott eltenni, és ő ad néhány üveggel. Sajnos ez már nem fér bele az időmbe. Ha nyugdíjas leszek, remélem lesz időm, hogy én is befőzzek. :)

Éva írta...

aranyos fodorka csak most sikerült nekem is másfél kg-ból készíteni, mifelénk is elég húzós az ára de egyik nap mikor észrevettem hogy 450 vettem gyorsan.Lekváros kenyeret én is szerettem szeretem én egy kis vajat alákenek a lekvár alá !
sucika jó is a készen kapott lekvár, de biztos vagyok benne hogy pár év és Te is gyűjtögeted majd a finomságokat téli napokra és természetesen az unokák örömére!