😉
Elkészítése:Padlizsánt kápia paprikát megmostam megtöröltem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 230 C fokon kb. 45' puhára sütöttem mikor kihűlt meghámoztam. Paradicsomot forró vízbe mártottam héját lehúztam a húsát felkockáztam. Finomra vágott vöröshagymát az olajon dinszteltem majd hozzátettem a felkockázott paradicsomot amit pépesre főztem hozzátettem a sült paprika és padlizsán húsát. Alacsony hőfokon 30' főztem sóval , őrölt borssal és kevés csípős paprikával ízesítettem. Forrón üvegekbe pakoltam lezártam ezután 5'-re megfordítottam majd vissza és száraz dunsztban hagytam kihűlni. Dekoráltam és hűtőbe tettem.😊
Mert a házi mindig jobb!
7 megjegyzés:
De szeretem a zakuszkát! Gyerekkoromban Anyukám minden ősszel nagy adagot főzött, s szinte tavaszig rájártunk. Igyekszem őrizni ezt a hagyományt, bár tavaly épp elmaradt a zakuszkafőzés. Idén nem szeretném kihagyni. S ha már hozzálátok, sokat főzök egyszerre. Mert a kevéssel is eltelik az idő, akkor meg minek elaprózni? :-) Anyukám receptje szerint minden hozzávaló zöldségből 1 kg kell -paprikából többet szoktunk. Én háromszoros adagot főzök, Anyósommal társulva.
Gerdi nálunk ez most csak kóstoló lesz, ha ízlik a családnak talán még egy kis adagból készítek. Kellemes időtöltést. Gondolom téli napokra is jut nem tesztek bele semmi tartósítót? Nem merev oda pakolni ahová a lekvárokat szoktam mert az csak egy szellőző szekrény polcára van pakolva és a zakuszkában semmi tartósító nincs félek hogy megromlik!
Jaj de nagyon megkívántam, pedig februarban fogyott el az utolsó uveg.
3o-35 uveggel szoktam főzni, de csak szeptemberben, amikor a zöldsegeket olcsobban megvehetem.
De, tettünk bele mindig tartósítót. Sokáig kell főzni -addig, míg feljön az olaj a tetejére-, az is tartósítja, meg szárazdunsztba tesszük, de azért kis szalicilt mindig kevertünk bele a végén, mert akár tavaszig is volt belőle. Néhány éve a lekvárokba nem teszek tartósítót, csak lezárás után fejtetőre állítom néhány percig, még nem romlott meg egy sem. Nem tudom, hogy ez működne-e a zakuszkánál is. Nem merném kipróbálni, csak kis adagnál.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Nálatok ízlik-e a családnál. Mi szoktunk adni kóstolót belőle ismerősöknek, szinte mindenkinek ízlik.
Juci köszi! Szerintem nálam is lesz még egy forduló majd később:-))
Gerdi azóta megnéztem blogodon látom hogy tesztek bele ahonnan vettem a receptet ott nem írták de gondolom a kis mennyiség miatt! Szerintem legközelebb teszek bele én is és akkor téli napokra is jut belőle.
Kedves Éva, nem ismerem a magyar kifejezést kapia Paprika, de gondolom hegyes paprikàról van szó. Az igazi Paprika a paradicsompaprika, aminek az édes ize különleges zamatot ad a pasztànak. Én itt sajnos nem jutok paradicsompaprikàhoz, vàrom az idõt , hogy magyar piros paprikàt hozzanak. A padlizsànt a töröknél vàsàroljuk, ha sok is a munka vele, mert a török padlizsàn kicsi , de az ize egészen màs, mint ezeknek a vizzel felduzzasztott Holland termékeknek.
Próbàlja meg ha eddig nem próbàlta. Tartósitót lehet nyugodtan hasznàlni és jót tesz egy réteg olaj amit belekeverünk szervirozàs elött.
Köszönöm az oldalàt
Omaju először a kérdésre szeretnék válaszolni, ez a paprika nem hegyes csípős paprika egy vastagabb héjú piros paprika aminek sütése után lelehet húzni a külső héját . Köszönöm a kedves tanácsokat és örülök hogy blogom látogatója!
Megjegyzés küldése