2019. január 18., péntek

Csokitorta születésnaposunknak!

Legkisebbik unokám Áron mai napon lett 5 éves! Általában kedvenc édességükkel szoktam elkészíteni a tortájukat ezért gondoltam hogy most mindenképpen teszek a tetejére "Kinder tojást" bár lehet hogy a gumicukrot is keresni fogja ?:-))

Hozzávalók: (18 cm formához) megszokott 3 tojásos piskóta/most 2 evőkanál lisztet kakaóporral helyettesítettem/, krém: 3 dl tej, 1 cs vaníliaízű puding, 10 dkg tejcsokoládé, 2 evőkanál kakaópor, 20 dkg ráma vajas íz,  tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 ek olaj, + egyéb csokik
🎂
Elkészítése: Megsült piskótát  kihűlt állapotában kettévágtam. Krémhez: tejet a pudinggal felfőztem tűzhelyről mikor levettem beletettem a feldarabolt csokoládét és a kakaóport csomómentesre kevertem. Mikor kihűlt kikevertem a vajjal. Megtöltöttem a piskótát a krémmel  ezután a külső részét is bevontam. Gőz fölött megolvasztottam az étcsokoládét és a torta tetejét bevontam vele úgy hogy az oldalára is folyón . A különböző  csoki darabokat odakészítettem és mielőtt  megdermedt volna az étcsoki rápakoltam a darabolt  csokikat is !
Boldog vidám szülinapot kívánunk!
Áronnak készített  eddigi tortái

6 megjegyzés:

María írta...

Isten éltesse sokáig Unokádat! Csodás tortát sütöttél Neki :)!

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok Áronkának! Hogy telik az idő?! Még most született. :) Nagyon szép lett a torta és gondolom, nagy volt az öröm is. :)

Lívia írta...

Boldog szülinapot kívánok az aranyos kis unokádnak! Nagyon látványos és finom tortát készítettél.

Katalin írta...

Isten éltesse Áront, továbbra boldog, vidám, gondtalan gyerekéveket kívánok neki :-)

Tiffanylda írta...

Isten éltesse, drága kis Áron unokádat és jó étvágyat a csodás tortához!:)
Mi is ünnepelni fogunk holnap - de ők már nagyobbak - 14 és 16 éves unokáimat.;)

Éva írta...

mária köszi szépen!
Évi köszönjük szépen, valóban olyan mintha most született volna de így repül az idő. Volt öröm, ilyenkor látni kéne ahogy a három unoka körbe állja az asztalt és alig várják hogy szedhessék le természetesen ilyenkor az ünnepelt ad engedélyt hogy melyiket lehet:-))
Lívia nagyon szépen köszönjük!
Katalin nagyon szépen köszönjük!
Tiffanylda nagyon szépen köszönjük! Isten éltesse nagy unokáidat tortájuknak biztosan ugyanúgy tudnak örülni ők is kellemes ünneplést!