Az elmúlt évben nagyon szorgos voltam ha kaptam szomszédomból vagy lányomtól paradicsomot azt igyekeztem felhasználni. Többször keveset tettem el kedvenc paradicsomos tésztaszószból is kis üvegekbe. Ahogy most már kicsit csappan a befőttjeim állománya vettem észre hogy bizony jó pár üveg tésztaszósz várat még az elfogyasztására😀 Sajnálnám ha az idő előrehaladtával megromlana ezért tettem egy kísérletet a megmentésükre😉
🍅
7 db kis üveggel volt paradicsomos tésztaszósz amit egy fazékba öntöttem összeforraltam és tészta szűrőkanálba kanalaztam majd átpasszíroztam és üvegekbe öntöttem. Finom fűszeres paradicsomlé lett belőle👌
Ez egy hasznos felhasználás egyik módja !
4 megjegyzés:
Nagyon ügyesen megoldasz mindent! 😊 Gondos háziasszony vagy!
Kedves Katalin köszönöm, mai világban észnél kell lenni hogy semmi ne menjen veszendőbe! Annyira finom hogy csak úgy magában kortyolgatom :) Nem tudom hogy miért de az elmúlt évben eltett paradicsomlének is a nagyobb részét csak megittam , kevesebb része ment levesbe vagy töltött paprikába:-))
Így kell ezt csinálni! Semmit sem szabad hagyni kárba veszni.
Egyik évben én a lekváraimat mentettem meg így. Maradék üvegek voltak, 1-2 üvegnyi ebből-abból, de volt olyan is, ami már 5-6 éves volt. Mindent összeöntöttem egy fazékba, kevés vizet adtam hozzá, mert a legtöbbjük már eléggé megkeményedett jól kiforraltam és ismét üvegekbe tettem. Nagyon érdekes ízű lekvárom lett így, és már sokkal jobban fogyott, mint előzőleg külön-külön. :D
sedith nálam semmi nem vész el , csak átalakul! Lehet hogy nálam is a birslekvár lesz a következő bár már nem sok variációm van fogytán az elmúlt évek termékei. Vegyes lekvárod lett az is finom. Örülök hogy ismét jelentkeztél , sajnos hogy az ismerősök közül nagyon sokan elpártoltak a blogoktól!
Megjegyzés küldése