2022. június 2., csütörtök

Szilvalekváros hernyó kifli

 Többször sütöttem már ezzel a technikával   csak akkor más volt a tészta elnevezése  :

Cukros- fahéjas rúd

Cukros- diós fahéjas rúd

Diós - cukros rúd

Lekváros- diós rúd 

Cukros- fahéjas rúd pudinggal töltve


Hozzávalók:( amiből most készítettem és 4 darab lett belőle) 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, kiskanál cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só,  2,5 dkg olvasztott margarin, 1 db tojássárgája + tészta kenéséhez: tojássárgája., szilvalekvár.

💢

Elkészítése: Szokásos módon bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni.  A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé osztottam gömbölyítettem. Egyesével a tésztát hosszúkásra nyújtottam a tészta felső részétől számítva 2/3 részéig késsel  bevagdaltam 4-5 csíkot vágtam a lekvárból egy kanállal tettem a tészta alsó felére majd feltekertem a tésztát és úgy tettem  a sütőpapírral bélelt tepsibe hogy a hajtás vége alulra kerüljön. Előmelegítettem a sütőt 200 C fokra addig kelt még a tészta   majd lekentem a tojássárgájával  és  25' sütöttem.(Mielőtt betettem a tésztát vizet spricceltem a sütőbe) Mikor  kivettem a  már megsült tésztát akkor szórtam be porcukorral😋

Jó étvágyat kívánok!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták, csinosak lettek! Finom lehetett a szilvalekvárral! 😊

Verus írta...

Ohh ,a kedvencem a szilvalekvár, biztos isteni finom lett! :)

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt.
Verus nekem is egyik kedvenc lekvárom, köszi finom volt.