2020. május 18., hétfő

Lekváros-diós rúd

Kedvenc   cukros-fahéjas rúd  mintájára  csak most lekvárt is tettem bele😊


Hozzávalók: tészta hozzávalói és elkészítése a fenti linket megtalálható , töltelék: házi almalekvár, kisült tészta kenéséhez :olvasztott  vaj + szórásra  darált dió cukorral elkeverve. ( 6 db )
🌺
Elkészítése: Az előzőekben leírt módon készítettem el a tésztát addig a pontig mikor egyenként nyújtottam egyik szélétől 2/3 részéig  csíkokban bevágtam  a tésztát sima részére tettem egy evőkanál almalekvárt és így göngyöltem fel . Sütőpapíros tepsibe raktam 40' pihentettem ezután  előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Még forró volt a tészta mikor olvasztott vajjal lekentem és beszórtam a cukros darált dióval😋
Jó étvágyat kívánok !

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon fincsi lehet, az alma és a dió jó párosítás 😊

Éva írta...

Katalin köszi, finom volt szeretem ennek a tésztáját is mert annyira puha. Na jó azért a lekvár és a dió külsőleg az is tett hozzá egy kicsit:)