2024. szeptember 26., csütörtök

Almás sütemény leveles tésztával

 Szeretem  a leveles tésztát  sokféle töltelékkel  különböző formában készítettem már. Ebben  a formával most készítettem először nagyon egyszerű és hamar elkészül,  korábban ezt a formát más tésztánál  már alkalmaztam itt megtalálható.


Hozzávalók: 1 cs  leveles tészta,  töltelékhez: alma tetszés szerinti mennyiségben hozzá cukor és fahéj, tészta tetejére 1 db tojás.

🍎

Elkészítése: Almát megpucoltam lereszeltem és  kis ideig pároltam a cukorral és fahéjjal együtt   ezután hagytam hűlni. A tésztára kicsomagolás után  hosszában középen  egy csíkban reszelt kekszet  szórtam majd rákanalaztam az almát . A tésztán a töltelék két oldalán végig ujjnyi távolságban késsel bevágásokat csináltam majd ezt a tészta csíkokat felváltva jobb és bal oldalról a töltelékre hajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam lekentem a felvert tojással és előmelegített sütőbe 200 C fokon 20' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből porcukorral szórtam meg.

📌 Ma  készítettem gondolva a téli napokra  fahéjas almadzsemet ami  ilyen süteményekhez  jó lesz !

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

N agyon finom lehetett, és mutatós is! Az alma fahéjjal együtt mindig jó választás, nem beszélve a leveles tésztáról. Nekem is kedvencem!

aranyos fodorka írta...

Nagyszerű ötlet...Ez a leveles tészta olyan praktikus, szinte bármivel tölthető - én a húsos variációkat is szeretem (pl. valami sonkás masszával csináltam legutóbb. Finom volt...)

Gizi írta...

Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom! Én is szeretem a kész leveles tésztát használni.

Éva írta...

Köszi Kati finom volt. Kész bolti leveles tészta ha nem felejtem el hogy vegyek mindig van tartalékba.

Éva írta...

Köszi Mari szeretem én is bár húsos változatban eddig még nem készítettem de finom lehet.

Éva írta...

Ez valóban az egyszerű de nagyszerű kategória a gyors édesség elkészítésére, köszi Éva.