2011. július 27., szerda

Rántott hagymakarikák

                                                                                    
Hozzávalók: 4 nagy fej vöröshagyma, 5 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál liszt, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1-1- mokkáskanál törött bors és reszelt szerecsendió, ízlés szerint só, a sütéshez olaj.
Elkészítése: a hagymát megtisztítom, és 1 cm.-es karikákra vágom. A karikákat szétszedem, kissé megsózom, és félreteszem. A tojásokat habosra verem, majd belekeverem a borsot, a szerencsendiót, a sót és a zúzott fokhagymát. Bő olajat forrósítok. A hagymakarikákat először lisztbe mártom, ezután a fűszeres tojásban megforgatom és a zsemlemorzsában meghempergetem. Ismét a füszeres tojásba, majd újra a zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban hirtelen- piros-ropogósra sütöm. Szűrőkanállal kiszedem, és a felesleges olajat leitatom. ( papírtörlőn szétterítem). A megsült hagymát sem sózni, sem befedni nem szabad, mert megpuhul, és levet enged.

10 megjegyzés:

Mesi írta...

Ezt nagyon szeretem! :) Indíthatod a fénypostát! :)

Bianka írta...

Férjem nagy rajongója

Petra írta...

Nagyon finom! A fényposta ide is tehetne egy kis kitérőt ;D

Éva írta...

Lányok: fénypost.ind.abl.nyit.:-))

Éva írta...

Bianka: remélem szoktál kedvezni férjednek?:-))

trollanyu írta...

A család nagyon szereti, de nagyon rég nem készítettem. Itt az ideje:)

Csilla írta...

De régen ettem már!! Nagyon szeretem! :)

Betty írta...

Ez is nagyon fincsi lehet! Már tervben van, hogy sütök valamikor. Itt az alkalom! :)

Éva írta...

trollanyu, Csilla,Betty: hajrá lányok süssétek meg a család és magatok örömére!

Aleda írta...

Soha nem ettem,ki kell próbáljam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...