2011. július 4., hétfő

Tojásleves

Hozzávalók: kevés olaj, liszt, köménymag, pirospaprika, őröltbors, só, felvert tojás.
Elkészítése:  kevés olajat   megforrósítom  lisztet, köménymagot szórok bele és megpirítom  rántást készítek.Pirospaprikát őröltborsot szórok rá és felöntöm vízzel amibe sót teszek./Vigyázni kell mert hajlamos a kifutásra !/ Tojást pohárban elkeverem majd a levesbe csúrgatom. Felfőzöm még egy kicsit vele.
Hozzá píritott zsömlekockát, vagy kenyeret szoktam tenni.                                                                            

5 megjegyzés:

Mesi írta...

A mai napig ez a legkedvesebb levesem! :)

Bence/Emoke írta...

Egyik kedvenc levesem. :) Pláne ha van benne egész tojás is. :)

Éva írta...

Mesi, Nence/Emoke: örülök hogy ti is szeretitek ezt a levest!

Hobbychef írta...

Gyerekkorom levese. Nagyanyám gyakran főzte, bár az igazság az, hogy tojás ritkán került bele. Ezért aztán meg is utáltam a köménymaglevest. Ma már elképzelni sem tudom pl. a gulyáslevest, vagy a céklasalátát köménymag nélkül. (A feleségem nem tesz bele, ezért, ha ritkán eszem a főztjéből, magamnak külön fűszerezek.)

Éva írta...

Hobbychef:örülök hogy benéztél hozzám.Elég furcsa lehetett valóban tojás nélkül ez leves. Mi a férjemmel szeretjük a köménymagot általában mindenben, de a gyerekek nem ették így még itthon laktak óvatosan lehetett csak fűszerezni az ételeket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...