2012. január 17., kedd

Meggymártás krumplival

                                                                            


Hozzávalók: magozott meggybefőtt,  pici fahéj, kevés citromhéj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej. Ízlés szerinti cukor.
Elkészítése:  1/2 üveg meggybefőttet  lábasba öntöttem  késhegynyi fahéjat és egy szeletke citromhéjat tettem bele   1/2  dl  vizet öntöttem még hozzá és elkezdtem főzni. Mikor kezd főni akkor  1 dl tejben 1  evőkanál lisztet  csomómentesen elkeverek és hozzá öntöm .Közben keverem mert fokozatosan sűrűsödik be. Cukrot mindenki annyit tesz bele ahogy éppen szereti, én  nem teszek hozzá!
Nagyon szeretem csak főtt krumplival , ha valamilyen natur hús van itthon azzal is finom!

21 megjegyzés:

RaMary írta...

Hú, ez finom lehet! Köszi a receptet!:))

Lilla írta...

Imádom a meggymártást. Én legutóbb túróval töltött zsemlékhez készítettem, de egy szelet sült hússal és főtt krumplival is igazi retro feeling...:)

The E.Art írta...

Húúúúú,a legeslegeslegkedvencebb ételem a meggyszósz!!!!

Czakó Mariann írta...

Köszi az ötletet ! Nagyon guszta !:)

Gabriella írta...

Imádom a meggymártást főtt krumplival! Iskolás koromban a menzán ez volt a kedvencem (pedig az ottani kaját nem nagyon szerettem, de a meggymártást mindig megettem:)).
Gyönyörű színe van a tányérodon!

Ibcsi írta...

de rég ettem már én is, gyerekkoromban sokat, meg nagyim nagyon szerette.

trollanyu írta...

Erről mindig a menza jut eszembe:) De én ott is szerettem, meg most is:) Hús nélkül is jöhet nekem.

Kati írta...

Egyszer ettem meggyszószt étteremben, de az is nagyon finom volt, úgy hogy biztos finom a tied is:) Én is készítettem egyszer a nyáron ribizliszószt, a párom nem volt elragadtatva tőle, de nekem nagyon tetszett:)

Petra írta...

Nagyon szeretem. Köszi, hogy felidézted. :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nekem is a gyerekkori menza ebédek jutnak eszembe,jó vissza gondolni rá:))
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én bárhogy készítem a meggyszószt soha nem olyan mint a suliba a menzán volt.

Vicuska írta...

Évuska, megint nagyszerűt hoztál nekünk, nagyon szeretem a gyümölcsmártásokat krumpli, főtt hús mellé!

María írta...

Én is szeretem az ilyen könnyű, húsmentes fogásokat!
Éva! Nézz be hozzám légyszíves, díjat szeretnék továbbadni!

tücsi írta...

Nagyon régen ettem meggyszószt. Gyönyörű a színe.:))

Kata írta...

Amikor korházban voltam, ez volt a vasárnapi ebéd, natúrhussal :)

Panna írta...

De jó, ettől nyár hangulatom lett :)

judit60 írta...

Ez nagyon finom, valamikor gyerekkoromban készített ilyent Nagymamám.

Éva írta...

RaMary: Finom volt!Szívesen!
Lilla: Biztosan úgy is nagyon finom volt! Én akár így csak krumplival is nagyon szeretem!
Th E.Art: Nem vagy egyedül vele?:-)
Czakó Mariann: Szívesen! Köszi!
Gabriella: Annak idején én is voltam menzás, de valahogy nincs rossz emlékem! Köszi!
Ibcsi: Itt az ideje hogy főzzél egy kicsit!
trollanyu: Pont ezt mondtam én is hogy valahogy nincs rossz véleményem a menzásról sem, és én is megeszem így magában is , na jó egy kis krumplival!
Kati: Na még a ribizlit imádom nagyon, de még szósznak nem próbáltam, pedig finom lehet az is!
Petra: Tudod rám számíthatsz!
Jámborné Budai Mónika: Lehet hogy nem emlékszem jól? Nekem annyira menzás időszakomból nincs rossz , vagy különleges emlékem hogy milyen is volt ott? Akkor is szerettem, meg most is!
Maria: Köszönöm szépen ! Megyek!
Vicuska: Örülök hogy te is szereted! Nekem a sóska és a meggy a kedvenc mártásom!
tücsi: Köszi!
Kata: Ez biztos hogy a kórházakban étlapon van, megfőzik a hús a levesbe és egy kis mártás hozzá és kész a második fogás. De finom!
Panna: Azért strandra még ne menjél!:-))
judit60: Finom nagyon, főzzél most te is !

Panna írta...

Strandra még nem is, de valami jó meleg vizes fürdőbe most is lehet menni :)

Éva írta...

Panna: Meleg fürdőbe ilyenkor áztatni magukat csak az idősebbek járnak nem?

The E.Art írta...

Nem:-)

Panna írta...

ÁÁ, én nyáron is szívesebben vagyok valami fürdőben, mint a Balcsiban :)Melegből meg sosem elég :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...