Hozzávalók: öreg tészta: 12 dkg. liszt, 0,8 dl langyos víz, 4 gr friss élesztő. + 30 dkg. liszt, 3 dkg. margarin, 1,5 dkg. élesztő 1 dkg. só,1 mk. cukor, 20 dkg. kefir, 1 ek. olaj, ami egy kicsit más az én kiflimnél hogy én burgonyapehely helyett 1 db krumplit héjában megfőztem megpucoltam és lereszelve tettem a tésztába.
😊
Elkészítése: Az öreg tésztát előző este összekevertem egy tálkában letakartam. Másnap a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam természetesen a margarint megolvasztottam az élesztőt pici vízben megfuttattam úgy kavartam bele a tésztába. Ezt a bedagasztott tésztát egy olajjal kikent edénybe tettem letakartam és 25' pihentettem, majd ismét átdagasztottam és 25' pihenés . Az idő letelte után deszkára borítottam majd átgyúrtam kissé és 8 darabkára szedtem kis gombócokat csináltam és 10' így pihentettem. Ezután egyenként kinyújtottam csepp alakra és a vastagabb végétől indulva feltekertem és kiflinek megformáztam. Sütőpapírra kellett volna rakni (mivel anyák napjára kaptam szilikonlapot )ezért arra pakoltam és hagytam 40' pihenni. A sütőt előmelegítettem a tepsi alá edényben vizet tettem . A kifliket tejjel lekentem a kiflik közé vizet spricceltem és a forró sütőbe tettem 230 fokon sütöttem 10' majd a hőfokot kicsit levettem 200 fokra és még 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Megint szép kelt tésztát készítettel, ordít a képről, hogy puha és finom! :)
Ó de guszták, mintha pék sütötte volna :)
... és hogy ízlett Éva? én ma zsömléket sütöttem és grahamlisztet is kevertem hozzá, finike lett :)
teller-cake köszi nagyon finom puha!
Katalin köszönöm!
Katalin Rigó köszi a receptet,nagyon finom puha kiflik lettek!
Nagyon guszta és biztos finom is! Én már mindent tönkölyliszttel és szódabikarbónával próbálok elképzelni és talán ki is próbálom!:)
De jól néznek ki ezek a kiflik !!!
Szépek lettek! Vajjal, kakaóval nyamiii:-)
Tiffanylda köszi! Próbáld ki biztos azzal is finom!
janka kovács köszi!
HajniZoli köszi!
Megjegyzés küldése