2013. május 10., péntek

Medvehagymás metélt és...

lebbencs vagy csusza? tésztás napom volt tegnap ! Többször szoktam tésztát készíteni de  főleg akkor ha van hozzá kedvem ! Most volt,  így kísérleteztem  is mivel  láttam a interneten  egy számomra érdekes ízesítésű tésztát mégpedig medvehagymásat. A medvehagymát nem tudtam teljesen pépesíteni de szerintem így is finom lesz majd valamilyen szósszal.
                                                                               

Hozzávalók és elkészítése: Általában 2 db tojást szoktam 20 dkg. liszttel  összegyúrni most ehhez a mennyiséghez (kb. 3 hete tettem el  két csomag medvehagymát összevágva besózva olajjal leöntve befőttes üvegbe hűtőbe) ebből a mennyiségből vettem ki  2 ek. amit kicsit lecsöpögtettem turmixoltam  és beledolgoztam a tésztába.Sokáig gyúrtam gyömöszöltem de nem oldódott fel jobban. Kinyújtottam  a képen látott "segédemmel" majd szeleteltem.
Lebbencstészta vagy csusza : Szintén 2 tojást 20 dkg. liszttel összegyúrtam, feldaraboltam a tésztát kinyújtottam  kellő vékonyra majd  száradni teszem egy nagy konyharuhára  és másnap összetöröm.
Ui: nagyon szeretem ezt a "segédemet" megkönnyíti a nyújtást,vágást a tésztába azért nem kell tenni sót mivel a gépet megcsikarhatja!



5 megjegyzés:

Kati írta...

Ilyen finom házi tésztát én is szeretnék:)

HajniZoli írta...

Ilyen az én segédem is, nagyon sokat segít, ha nekifogok:-) lebbencset még nem készítettem, pedig ne milyen jó!

Márti írta...

Talán,hogy nem lett pépes a medvehagyma,még rusztikusabbá tette a tésztát! Hasonló masinát örököltem anyósomtól,csak ritkán tudom elővenni mint szeretném, tényleg nagyon hasznos :)

Vicuska írta...

Nekem tetszik!!! :)

Éva írta...

Kati mi az akadálya?
HajniZoli akkor tudod hogy milyen jószólgálatot tud tenni? Régen nyújtófával csináltam, van hogy néha most is de sokkal könnyebb ezzel.:)
Márti köszi én is most azt mondom magamnak hogy így még jobb hogy nem teljesen zöld a színe. Nagyon jó ez a gép.
Vicuska köszi!