2013. szeptember 6., péntek

Pizza ismét mert finom !

                                                                               
-Készítettem már  többféle tésztával mind nagyon finom volt . Most  kicsit másfajta tésztával próbáltam elkészíteni. Nagyon finom ! / 25 cm. átm./
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1,5 dl langyos víz, 2 ek. olaj, 1 mk. só, 1 mk. cukor. A tésztára való pizzaszósz  amit házilag szoktam elkészíteni. +   kb. 10 dkg. fölvágott, 10 dkg. reszeltsajt, 1 db paprika-paradicsom.
Elkészítése:  Az élesztőt megfuttattam  és a liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt. Jól bedagasztottam és egy tálat olajjal kikentem ebbe tettem bele a tésztát  és a tetejére is csepegtettem  olajat. Langyos helyen kb. 1 órát pihentettem.  Enyhén lisztes  gyúrótáblára borítottam átgyúrtam és kinyújtottam kerek formára. Kicsit a tepsit átkentem olajos kézzel és erre tettem rá, ezután rákanalaztam  a pizzakrémet majd rápakoltam a fölvágottat a felkarikázott paprikát paradicsomot és megszórtam  sajttal. Előmelegített sütőben  200 fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Hankka írta...

Fincsi lehet, én is most tervezek sütni! :)

HajniZoli írta...

Minden hétvégére kell sütnöm pizzát annyira szeretik a gyermekek. A tésztáját hasonlóan készítem,finom. Tetejére meg ami éppen van:-)

Éva írta...

Hankka nagyon finom volt a tésztáját szoktam variálni ez most nekem nagyon ízlett jó puha a tésztája az alja kicsit roppanós de finom.
HajniZoli az biztos hogy gyerekek nagyon szeretik, régebben gyakrabban sütöttem én is. Az hogy mi kerüljön a tetejére az nekem is attól függ mi van éppen a hűtőben!

marisz57 írta...

A héten nemigen volt időm blogokon kószálni, most pótolom. Hogy olvasom a pizzádat, eszembe jutott, hogy milyen régen volt, kéne sütni vacsorára. Csak azt hiszem, a sajt éppen elfogyott...

Csigabige írta...

Hmm.... nagyon jól néz ki, megennék pár szeletet belőle :)

Éva írta...

marisz57 volt már úgy hogy nekem sem volt rajta sajt finom az anélkül is.
Csigabige köszi, szerintem jutott volna neked is miért nem szóltál ?:-)

Éva írta...

marisz57 volt már úgy hogy nekem sem volt rajta sajt finom az anélkül is.
Csigabige köszi, szerintem jutott volna neked is miért nem szóltál ?:-)