2015. október 27., kedd

Mazsolás-birsalmás párna

                                                                                 

Hozzávalók:
25 dkg mirelit leveles tészta
1 tojás a kenéshez
töltelék:
3 db birsalma
1/2 citrom leve és reszelt héja
3 dkg mazsola
3 dkg cukor, 
2 dl víz
*
Elkészítése: Leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedtem. Birsalmát megpucoltam  és felkockáztam  a többi töltelék  hozzávalóval  lábasba tettem és  a tűzhelyen  forrástól számított 10 perc alatt puhára főztem  leszűrtem és félretettem hűlni. Tésztát lisztezett gyúródeszkán  2-3 mm vastagra nyújtottam majd  négyzeteket vágtam belőle. Közepükre egy evőkanálnyi tölteléket tettem majd megkentem a tészta szélét felvert tojással. A négyzet alakú tészta egyik sarkát a vele szemköztire hajtottam kissé lenyomkodtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  ahol felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben  180 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom !
Forrás: Nők Lapja Konyha
Megkínálhatlak?

1 megjegyzés:

Kritti írta...

Köszönöm szépen az újabb szuper recepteket :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...