2016. április 28., csütörtök

Kakaós csiga "Ízőrzők" Buzsák

Mint már oly sokszor most is bebizonyosodott számomra hogy ezek a receptek amiket ebből a műsorból választok kipróbálásra  annyira de annyira finomak! Hiába sütöttem  már különböző  "csigákat" ez mind közül a legfinomabb lett! (Fél adagból sütöttem azt írom le  15 db lett belőle)
                                                                               
Hozzávalók:tészta:18 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor, csipet só, 1 dkg olvasztott vaj, kb. 1 dl langyos tej.töltelék: 7,5 dkg vaj, 7,5 dkg porcukor, 1/2 cs vaníliacukor, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál mazsola. tészta kenéséhez: 1 tojás sárgája, kevés zsír.
Elkészítése:Kevés langyos tejbe pici cukrot tettem amiben  feloldottam az élesztőt tettem kevés lisztet hozzá. Még az élesztő felfutott addig kikevertem a töltelékhez a vajat a kétféle cukorral és kakaóporral. Lisztet tálba mértem a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt is hozzátettem  és annyi langyos tejjel  dagasztottam be a tésztát amitől könnyen kezelhető nyújtható tészta lett. Kinyújtottam  négyzet alakra majd megkentem a kakaós vajjal  rászórtam az előzőleg beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát és feltekertem.  Tepsit vékonyan kikentem zsírral. Kis edénybe zsírt olvasztottam , a feltekert tésztából másfél cm darabokat vágtam és a tésztát körbe lekentem zsírral majd tepsibe pakoltam  egymástól kicsit távolabb . Mikor bepakoltam az egészet akkor letakartam fóliával és 1 órát pihentettem. Tészta tetejét tojás sárgájával lekentem és előmelegített sütőben 210 fokon 20' sütöttem mielőtt lejárt a sütési idő  3 evőkanál tejbe tettem 1 teáskanál  cukrot,  sütőből kihúztam a tepsit és a tésztákat ezzel a cukros tejjel kentem le majd visszatoltam 1-2'-re. Nagyon finom puha csigák lettek!
Ui: Ezekben a műsorokban igazi régi hagyományos  receptek szerepelnek és  nagyon jól  tudtak a mi nagyszüleink  sütni- főzni :)
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Timi írta...

Én is nagyon szeretem az Ízőrzők szakácskönyvét is! :O)
Valóban finom dolgokat készítettek! Köszönöm a receptet!!!

teller-cake írta...

Készülök nemsokára kakaós csigát sütni nővéremnek - bízva a szakértelmedbe - meg is van a recept. Köszönöm! :-)

Timi írta...

Most délelőtt meg is sütöttem... csudafinom lett!!! :o)))

Gabriella írta...

A kakaós csiga nálam bármikor és bárhol jöhet, annyira imádom! Csoda guszta! :)

Éva írta...

Timi nekem szakácskönyv nincs csupán az összesített linkjük de abban is sok finomság van. Ami lényeges bennük hogy egyszerűek és nagyon finomak!
teller-cake remélem ízlik majd mindenkinek, egészségetekre!
Timi örülök hogy ilyen gyors voltál, váljon egészségetekre! Egyszer elküldhetnéd a sütemény fotóját és felteszem a többi "általatok elkészített" részbe! (Fejléc alatt található!)
Gabriella örülök hogy szereted és hogy tetszik, köszi!

Unknown írta...

Elkészítettem ma,puha és finom lett.☺ Csak ajánlani tudom!

Éva írta...

Zs.Jakab köszönöm visszajelzésedet, örülök hogy ízlett . Váljon egészségetekre!