2017. január 31., kedd

Most nem úsztuk meg...

ezt a mindenféle bacit! Évek óta  téli időszakban ismerőseim kérdezik hogy védőoltást szoktunk kérni? Soha nem kértünk mivel nem láttuk értelmét. Volt rá példa mikor édesanyám velünk lakott  nem kérte az oltást, a többi idős szomszéd kérte azok mind lebetegedtek ! Eddig sikeresen  elkerült minket  a téli megfázás, vírus  ami nem is hiányzott ! Most viszont az elmúlt héten  jócskán bepótolta  pedig nem hívtuk:-)) Lehet hogy unokák is hagytak belőle itt egy keveset mert ők is köhögtek kicsit, de a bolti pénztáros is egy héten keresztül úgy dolgozott hogy beteg volt! Lényeg hogy férjuram rettenetesen köhögött náthás volt jómagam pedig hőemelkedésem volt szintén köhögtem  rossz közérzet és mindkettőnk igen étvágytalan és gyenge volt.Orvoshoz  nem rohantunk :-) maradt a házi kúrálás: fájdalomcsillapító, torokfertőtlenítő,kámforos kenőccsel dörzsölés(hát-mellkas),bő folyadék bevitel tea. Igen kevés főtt étel fogyott az elmúlt héten.Ami mindkettőnknek ízlett az a leves volt ! Nekem ízlett   a gyümölcs, alma, kivi , és  a meggybefőtt ! Igen megterhelő volt  a boltba  elmenni pedig nincs messze, de ezt reggel letudtam majd napközben szakítottam időt arra hogy kicsit pihenjek  ami éreztem hogy jót tett!  Nem vagyunk még hibátlanok, kicsi köhögés még van de remélem fokozatosan minden a régi lesz és talán már a jövő héten  lesz olyan étel amit mindketten szívesen megennénk?:-))
                                                                             

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Évikém, kívánok mielőbbi gyógyulást nektek!!!!♥♥♥

undercover írta...

Kedves Éva!
Nem is vagytok tipikus magyarok, ha nem rohantok az orvoshoz és nem szeditek marékszám a gyógyszert - bár nekem ez a ti módszerek jobban tetszik. Jobbulást mindkettőtöknek és mielőbbi gyógyulást!

Évi - Ízek és utazások írta...

Gyors és mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok! :)

fenci írta...

Gyógyulást kedves Éva! sajnos minket sem került el - a gyerekek lassan egy hónapja betegek (sorba adogatják egymásnak), a tegnap óta én is érzem a jeleket - nem is csoda... most már nem bánnám, ha jönne már végre a tavasz, elegem van a télből és a betegségből .

sucika írta...

Zsíros rongyot a mellkasotokra nem szoktatok tenni? Én azzal kúráltam magam 2 hete. Gyógyuljatok meg mihamarabb!

Vivi írta...

Gyógyuljatok meg gyorsan, kedves Éva! Ritkán írok, pedig rendszeresen olvaslak :)! Sajnos ez egy ilyen időszak, nálunk is beteg mindkét gyerek és mi felnőttek is, de legalább nem a nagyon leterítős vírust kaptátok el, az is valami:)! Jobbulást Nektek!

Éva írta...

Kedvesek vagytok köszönöm a jókívánságok!Látod sucika nem jutott eszembe a zsíros rongy pedig a gyerekeknél azt használtam anno és ők azt hogy nem szerették:)

marisz57 írta...

Éva, remélem, már rendbejöttél! Az idei télen mi is betegek voltunk. Hogy influenza-e, nem tudom, mert mi se mentünk orvoshoz. Én a kamillateára esküszöm, meg mézbe gyömbért reszeltem, mindennap elrágtunk csak úgy natúr 2-3 gerezd fokhagymát, és sokat pihentünk. Vagyis jószerivel nem csináltunk semmit. Azért kihevertük, és mostmár nagyon várjuk a tavaszt...:)

Éva írta...

marisz57 köszi már jobban vagyunk. Házi gyógymód pihenés nálunk is bevált!