2017. november 29., szerda

Gyakorlatban tapasztaltam...

amit megosztok veletek. Lehet hogy sokan már ismeritek, de aki nem annak szeretném továbbítani!
Napokban vett péksüteményt pontosabban  egy kiflit szerettem volna vacsorára megenni. Mikor kivettem a zacskóból kőkemény volt lehet hogy már boltban előző napit adtak ami már száraz volt ezt nem tudom, csak azt hogy ezt így megenni nem tudtam volna. Ekkor gondoltam kipróbálom  a kifli külsejét bevizeztem jó alaposan majd mikróba tettem 600 W fél percre. Hihetetlen de puha ehető kifli lett belőle! Nem pazaroltam soha , általában szikkadt száraz péksüteményeket vagy  azt a kevés kenyeret ami ránk-szárad soha nem dobtam  ki  prézlinek ledarálom. Most viszont nagy csalódás lett volna részemről ha ezt a kiflit nem tudtam volna vacsira megenni:)
ui: mikró helyett sütőben is kilehet próbálni csak nem szabad sokáig sütni !
😊

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nekem van egy "minigrill"-nek nevezett izém. Hasonló esetben én is megvizeztem és a grillbe tettem - a mikróban ugyanis nem lesz ropogós, míg a grillben az lesz. Ha esetleg lenne ilyened, abban érdemes kipróbálni egy következő száraz kiflit. (Én pl. a kenyeret is ebben pirítom.)

Lívia írta...

Én is ismerem ezt a konyhatechnikát és alkalmazom is. Valóban frissé válik a száraz pélksütemény. De prézlinek is leszoktam reszelni.

Éva írta...

aranyos fodorka sajnos az említett szerkentyű nekem nincs!
Lívia örülök hogy ismered!

Ágnes írta...

Kedves Évi! Pont így vagyok én is, nem szeretek kidobni semmit, és a kiflikkel, zsemlékkel bizony megesik, hogy szikkadttá, nyúlóssá válnak. Hasonlóképpen szoktam én is: bevizezem kissé a külsejét, és a bekapcsolt kenyérpirító tetejére teszem. Ott kap annyi hőt, hogy meg is pirul. Vigyázni kell, hogy meg ne égjen, ezért közben megfordítom. Remek, ropogós lesz a zsemle, kifli ettől a felfrissítéstől. Ez is egy módszer :)
Köszönöm, hogy sok remek receptet osztasz meg velünk! További jó sütést-főzést!

Ági

Éva írta...

Ágnes köszi ezt a kenyérpirító feletti módszert kipróbálom legközelebb. Örülök hogy figyelemmel kísérsz köszönöm!

Ani írta...

Szomorú, hogy így kiszúrnak az emberrel. Az is igaz, hogy a mai péksütik nagyon könnyen kiszáradnak, mert fel vannak fújva. Ügyesen megoldottad, én is így szoktam, vagy tejbe áztatom.