2024. március 22., péntek

Tarhonyás krumpli alma kompóttal


 Hozzávalók: /kis adaghoz/: 2 db közepes nagyságú krumpli, kisebb darab vöröshagyma és  fokhagyma ,  vékony szelet  húsos szalonna, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, házi fűszerkeverék, maroknyi tarhonya.
🌸
Elkészítése: Szalonnát apró kockákra vágtam, krumplit megpucoltam feldaraboltam. Szalonnát  kevés  zsíron kisütöttem rátettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinszteltem majd fűszereztem  és ráöntöttem a krumplit  annyi vizet tettem rá hogy jól ellepje. Mikor már  kezdett puhulni a krumpli, a tarhonyát előzőleg  kevés olajon megpirítottam és  bele öntöttem a krumpliba együtt főztem  kis  ideig majd  fedővel letakartam   de a lángot már ekkor lezártam alatta. Hozzá alma kompótot készítettem amit itt találtok ! 😋
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ebéded lehetett! Kicsit hasonlít a pásztortarhonyához, egyszerű de nagyszerű étek 😊.

Éva írta...

Köszönöm Kati finom volt. Szoktam néha vegyes zöldséges is tenni bele úgy is nagyon jó!

aranyos fodorka írta...

Érdekes párosítás, nekem nem jutott volna eszembe az almakompót, inkább valami savanyúval ettem volna.

Ani írta...

Nekem is a pásztortarhonya jutott az eszembe, amit nagyon szeretünk. Ez is biztos finom volt a húsos szalonnával. Sajnos nekem nagyon sokáig főnek a tarhonyák, mert boltit veszek. Biztos előbb kellene beletenni, mint a krumplit.

Éva írta...

aranyos fodorka volt már hogy azzal ettem de most ez volt jól lehűtve és nagyon szeretem.
Ani köszi, finom volt nekem is bolti tarhonyám van de még nem volt gond vele.