Hozzávalók: /kis adaghoz/: 2 db közepes nagyságú krumpli, kisebb darab vöröshagyma és fokhagyma , vékony szelet húsos szalonna, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, házi fűszerkeverék, maroknyi tarhonya.
🌸
Elkészítése: Szalonnát apró kockákra vágtam, krumplit megpucoltam feldaraboltam. Szalonnát kevés zsíron kisütöttem rátettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinszteltem majd fűszereztem és ráöntöttem a krumplit annyi vizet tettem rá hogy jól ellepje. Mikor már kezdett puhulni a krumpli, a tarhonyát előzőleg kevés olajon megpirítottam és bele öntöttem a krumpliba együtt főztem kis ideig majd fedővel letakartam de a lángot már ekkor lezártam alatta. Hozzá alma kompótot készítettem amit itt találtok ! 😋
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Finom ebéded lehetett! Kicsit hasonlít a pásztortarhonyához, egyszerű de nagyszerű étek 😊.
Köszönöm Kati finom volt. Szoktam néha vegyes zöldséges is tenni bele úgy is nagyon jó!
Érdekes párosítás, nekem nem jutott volna eszembe az almakompót, inkább valami savanyúval ettem volna.
Nekem is a pásztortarhonya jutott az eszembe, amit nagyon szeretünk. Ez is biztos finom volt a húsos szalonnával. Sajnos nekem nagyon sokáig főnek a tarhonyák, mert boltit veszek. Biztos előbb kellene beletenni, mint a krumplit.
aranyos fodorka volt már hogy azzal ettem de most ez volt jól lehűtve és nagyon szeretem.
Ani köszi, finom volt nekem is bolti tarhonyám van de még nem volt gond vele.
Megjegyzés küldése