2013. március 18., hétfő

Sajtos rúd

 Hozzávalók: 14 dkg. liszt, 14 dkg. margarin,  14 dkg. főtt, áttört burgonya, 14 dkg. reszelt sajt, só. tetejére 1 tojás, 5 dkg. reszelt sajt.
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam  a tésztát kinyújtottam majd  hajtogattam /alulról, felülről, jobbról balról / 5' pihenés után megismételtem a hajtogatást majd letakarva 1 órát pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtottam  kb. 1/2 cm vastagra és derelyevágóval feldaraboltam . Tepsibe pakoltam megkentem a tojással és megszórtam sajttal. Előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.
Ui:  Horváth Ilona szakácskönyvét  kb. 40 éve  forgatom és most  találtam erre a finom süteményre!

11 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretem az ilyen sütiket:)

María írta...

Én meg egyenesen imádom a sós sajtos ropogtatni valókat. Ha készítek, pillanatok alatt elfogy, mintha nem is csináltam volna semmit. Ez is nagyon klassz :)!!

Éva írta...

Kati köszi!
Maria sokszor vagyok úgy én is hogy kívánom különösen az édesség után! Köszi!

Eri ka írta...

Nagyon szeretem! És nagyon jól néz ki a képen.!!!

Patrícia írta...

Hű,ezt kipróbálom!

Timi írta...

Tegnap pont maradt krumplim a főzésből, így ma megcsináltam én is ezt a sajtos rudat...:O))) Nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet!!!

Éva írta...

Eri ka köszi!
Patrícia remélem ízleni fog? Egészségetekre!
Timi nagyon örülök hogy kipróbáltad és még ízlett is! Egészségetekre!

Konyhavirtuóz írta...

A blogkóstoló alkalmából ezt a receptet választottam tőled, nagyon ízletesek ezek a sajtos rudak, köszönöm szépen a receptet!

Éva írta...

Konyhavirtuóz üdvözöllek !Nagyon örülök hogy ízlett váljon egészségetekre!

Hágenné Varga Melinda írta...

Szeretném megkérdezni,hogy kb mennyi leszabelőle?Nálunk imádják a sajtos rudat :-)

Éva írta...

Hágenné Varga Melinda üdvözöllek! Elég régen készítettem de szerintem kisebb tepsivel biztos mert általában fél adagból annyi szokott lenni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...