2014. június 25., szerda

Káposzta saláta

                                                                                
Hozzávalók: 1 kisebb fej édes káposzta, 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma,2 ek.cukor, 2 ek. olaj, 3 tk tárkonyecet/ mivel nem szoktam használni ezért elkészítettem házilag a tárkonyecetet:2 ek. sima ecet  +2 ek. víz + 1 tk. tárkony/fűszer ezt összekevertem és 1 órát pihentettem majd leszűrtem/, 1 dl majonéz.
Elkészítése:A káposzta  külső leveleit és torzsáját eltávolítottam majd lereszeltem. A sárgarépát szintén megpucoltam és lereszeltem. Hagymát egészen apró kockákra felvágtam és a káposzta és répa reszelékkel összekevertem. A tárkonyecetet a cukorral és olajjal elkevertem  és  ráöntöttem  a zöldségkeverékre  kicsit átforgattam  az egészet végül a majonézt hozzátéve összekevertem  és hűtőbe tettem. Nagyon finom !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szeretem, megenném csak így magában :-)

Bridge írta...

Igen, ez egy nagyon finom saláta. Ha először picit sóval átgyúrod a káposztát, "megadja magát" és könnyebb lesz vele dolgozni. Ecet helyett a citrom leve is jó.

Gerdi írta...

Káposztasaláta bárhogy, bármivel... ez egyik kedvenc változatunk, másik a kapros-joghurtos.

Éva írta...

Katalin örülök hogy szereted, valahogy én is úgy voltam vele hogy magában is csúszott :-))
Bridge köszi a tanácsod!
Gerdi kapros joghurtos is finom lehet!