2017. február 27., hétfő

Hamis "túrós " táska

Ötlet  hogy elkészítsem "Gasztroangyal"  műsorból származik. Később kapcsolódtam a műsorhoz ezért a sütemény nevét pontosan nem tudom, de a töltelék nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Süteményt végül  én keresztel el:) A receptet a saját elképzelésem szerint állítottam össze !
                                                                                  
Hozzávalók tésztához: 1,5 dl tej, 1 dkg élesztő, 1 ek. cukor, 25 dkg liszt, 4 dkg  olvasztott vaj, pici só, 1 tojássárgája, töltelék: 20 dkg krumpli, reszelt citromhéj, 1,5 dkg vaj, 1 db tojás, 2,5 ek. cukor, 1 tk. vaníliacukor, tészta kenéséhez 1 felvert tojás. ( Ebből a mennyiségből 8 db lett) 
🌸
Elkészítése:  Tésztához kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt  teáskanál lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba tettem és a tésztához való hozzávalókkal a felfutott élesztővel együtt bedagasztottam. Letakarva  3/4 órát pihentettem. töltelékhez: a krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem és összetörtem a vajat hozzákevertem. Tojás sárgáját másfél evőkanál cukorral és a vaníliacukorral kikevertem ezt is a krumplis keverékhez tettem a reszelt citromhéjjal együtt. A tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral felvertem kemény habnak és  ezt is  hozzákevertem az előzőleg kikevert töltelékhez. Megkelt tésztát enyhén lisztes deszkára borítottam átgyúrtam majd kinyújtottam és kockára feldaraboltam  ezután a töltelékből a tészta közepére halmoztam majd tészta csücskeit összefogtam kicsit csavartam rajta ! Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam kicsit távolabb egymástól addig még előmelegítettem a sütőt addig hagytam kelni csak ezután kentem meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem. Nagyon-nagyon finom és mikor beleharaptam valóban mintha túró töltelék lett volna benne!
Jó étvágyat kívánok  !

8 megjegyzés:

sucika írta...

Olyan sok jó dolgot készítesz, ez is jól hangzik, remélem egyszer lesz majd időm elkészíteni. Hihetetlen, hogy olyan, mint a túrós süti, de biztosan így van. :))

Nagymamis írta...

Nagyon guszta, és bizonyára finom is! Képzeld a hétvégén és is ilyen túrós batyut készítettem.

teller-cake írta...

Ez nagyon izgalmas Éva és gyönyörű!

Éva írta...

sucika ha egyszer elkészíted akkor tudod meg mennyire finom. Egészségedre!
Nagymamis köszi ! Az viszont nem volt hamis:-))
teller-cake köszönöm!

Katalin írta...

Mi is láttuk a műsort, s eléggé felkeltette az érdeklődésemet ez a bukta. Nagyon szépek lett a tiéd, egyszer biztos megpróbálom majd :-)

Éva írta...

Katalin köszi!

zsuzsiiii írta...

Hálás köszönetem ezért a nagyszerű receptért.

Éva írta...

zsuzsiiii váljon egészségetekre!