2014. május 28., szerda

Tejfölös gombuca "Gasztroangyal"

Muravidékről származik ez a recept!
                                                                           


Hozzávalók: Tésztához: liszt, só, víz.(A hozzávalók mennyisége tetszőleges) Szalonna, tejföl.
Elkészítése: Először a szalonnát apróra fölvágtam és kisütöttem. A tejfölt ráöntöttem és kipirítottam.A tésztához  a  liszthez tettem kevés sót és annyi vizet hogy gyúrható tészta legyen belőle /inkább keményebb/. 15' pihentettem a tésztát. Vizet tettem fel főni amit sóval ízesítettem  majd  mikor már forrt a  tésztából csíptem egy darabkát amit az ujjam közt ellapogattam kihúzogattam mint a lángost szoktuk és ebből tépkedtem különböző nagyságúakat  és vízbe tettem.Mikor megfőtt  feljött a tészta a víz felszínére akkor kiszedtem leöblítettem és tettem a tejfölös szalonnába. Nagyon finom! (Csak hasonlítási alapként nekünk 20 dkg lisztből elég volt a tészta kettőnknek.)Olyan mintha túrós tésztát ettünk volna csak túró nélkül. Érdemes kipróbálni!

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Épp az este néztem meg ezt részt felvételről -ezek szerint nem véletlenül áradozott róla Marcsi :-)

Katalin írta...

Finom lehetett! Jók ezek a régi, vidéki ételek :-)

Csigabige írta...

Nagyon guszta! Szeretem az ilyen ételeket! :)

Kati írta...

De érdekes, sosem ettem ilyet, de megkóstólnám.

Éva írta...

Chef Viki Marcsi adott hozzá nekem is kedvet, nagyon finom!
Katalin köszi!
Csigabige köszi!
Kati megérne egy próbát mert finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...