Hozzávalók:
33 dkg liszt
1,5- 2 dl langyos víz
só
1,5 dkg élesztő
kb. 2 evőkanál olaj/forma kenéséhez
Elkészítése: Tálba öntöttem a kimért lisztet közepébe morzsoltam az élesztőt és folyamatosan öntöttem hozzá a langyos vizet amit közben dolgoztam össze a tésztával. Bedagasztottam a tésztát letakartam és hagytam kelni. A megkelt tésztából tépkedtem darabokat amit 1 cm vastag kerek lapnak nyújtottam ki.
Teflon serpenyőt vékonyan megkentem olajjal és mikor már jól átmelegedett a tésztát beletettem és mindkét oldalát világosra sütöttem.(Ebből a mennyiségből 3 db lett.) Fogyaszthatjuk lekvárral megkenve, de étel mellé is igen finom! Nagyon jó egy ilyen recept azokra az időkre is mikor gyorsan szeretnénk kenyérfélét sütni mert elfogyott és zárva a bolt:-))
Jó étvágyat kívánok hozzá !
3 megjegyzés:
De rég ettem ilyet! Nálunk lapótyának hívták, s kenyérsütéskor készült néhány belőle. Forrón, tejföllel olyan finom volt!
Most sütöm a családnak vacsorára 🙂 és hát nagyon finom 😛 köszönöm a receptet 🙂 rendszeres lesz a konyhánkban 🙂
Unknown örülök hogy elkészítetted és ízlik váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése