Hozzávalók a töltelékhez: 8 dkg. olvasztott margarin, 1 cs. őrölt fahéj, 9 evőkanál porcukor.
🌸
Elkészítése: Az élesztőt megfuttattam. A lisztbe tettem a csipet sót, cukrot, tojásokat a megfuttatott élesztőt és langyos tejjel bedagasztottam/ kézzel csináltam, nem robotgéppel/, amikor már jól összeállt a tészta akkor tettem hozzá a meglangyosított margarint, amivel még dagasztottam kicsit. Letakarva kb. másfél óra alatt a duplájára nőtt. Akkor deszkára borítottam és három felé vettem a tésztát. Ezután egyenként kinyújtottam téglalapra, megkentem olvasztott margarinnal, megszórtam a fahéjjal és a porcukorral. Ezután mint a bejglit feltekertem .Ezt a műveletet csináltam meg még kétszer, majd a három rudat összefontam. Tepsibe tettem és még 15' kelesztettem, ezután 1 egész tojást felkeverve megkentem a tésztát. Előmelegített sütőbe 180 fokon 45' sütöttem.Nagyon jó ötletnek tartom, bár az elején furának véltem hogy miért külön kell a fahéjat és külön a porcukrot szórni? Rájöttem talán azért, ha marad akár fahéj akár porcukor, még fellehet használni./Legalábbis én ezt gondolom./
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nagyon jól sikerült ez a kalácsod,biztos finom is.
Kellemes ünnepet neked is!
Nagyon szép lett.
Megjegyzés küldése