Hozzávalók a tésztához: 6 tojás sárgája, 6 evőkanál porcukor, 1 dl étolaj, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor, 6 tojás fehérje habnak. krémhez:1 csomag margarin, 25 dkg. porcukor 25 dkg. túró, mázhoz: 7 dl Mirinda üdítő/ Fanta is jó/, 2 csomag vanília puding.
Elkészítése: tészta: a tojások sárgáját porcukrot, étolajat, lisztet,kakaóport, sütőport jól kikevertem. A tojás fehérjét kemény habnak felvertem és óvatosan adagolva a masszához kevertem. Zsírozott lisztezett tepsibe öntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20' alatt megsült .
Krém: a margarint, porcukrot és a túrót jól kikeverem és a kihűlt tésztára egyenletesen elsimítottam.
Máz: 7 dl üdítőben megfőztem a 2 csomag vanília pudingot amikor kihűlt túros krémre egyenletesen elkentem.
Jó étvágyat!
10 megjegyzés:
Ezt én is ismerem, Fata-szelet néven. Könnyű, túrós, savanykás ;-)
Ilyet mi is szoktunk készíteni, úgy is hívják nálunk, hogy Fanta-szelet. Nagyon szép lett a tied.
Hm,de guszta!!!!!Köszönöm az ötletet!!!nagyon!:)
Anazar:Valóban nagyon finom könnyü sütemény.
Kati: most kaptam a lányaimtól egy szakácskönyvet abban is Fanta-szelet,de nem egyezik meg a recept ezzel amit már vagy 15 éve hogy kaptam.
Mammka:örülök hogy benéztél hozzám, az ötletet pedig nagyon szívesen.
Nagyon guszta, csak úgy eteti magát.
Nagyon jó ötlet.
Én is fanta szelet néven ismerem,készítettem is már,fotozva is van..sorára vár:)A reci ugyanez.
Mrita,Aleda:örülök hogy tetszik és ismeritek ezt a sütit.
Ez aztán nagyon guszta kis sütike, én Mirinda szelet néven ismerem.
Nagyon jó párosítás ez a csokis-túrós-narancsos verzió. Guszta guszta :)
Imádom, nagyon guszta lett
Én is mirindáskánt ismerem, bár Fantát használok hozzá :)
Ami, Bianka:Érdekes, mert ezt a receptet kb.15 évvel ezelőtt kaptam egy munkatársnőmtől "üditő szelet"néven.Abba Mirinda volt írva hogy azzal csináljam.Most kaptam egy receptes könyvet abba Fantaszelet,de nem teljesen egyforma a két recept mert ott nem barna a sütemény alja. De a lényeg hogy nagyon finom!
Megjegyzés küldése