Hozzávalók tésztához: 20 dkg liszt,10 dkg. cukor,10 dkg. margarin, 2 dl tejföl, 2 egész tojás, 1 csomag sütőpor, tészta tetejére őszibarack, porcukor.
🍑
Elkészítése: A margarint a liszttel elmorzsoltam, majd a sütőporral, a cukorral, az egész tojásokkal és a tejföllel jól kikavartam. Ezután egy kis méretű tepsibe öntöttem és a tetejére a félbevágott, kimagozott őszibarackokat domború felükkel a tetejére fektettem. Ajánlatos a barackokat előtte meg is hámozni. Minden fél barack magházába egy kevés porcukrot szórok, úgy borítom a tésztára, sőt a tetejét is megcukrozom. A forró sütőbe toltam, öt perc múlva a lángot mérsékelve 200 C fokon 25' alatt a tészta rózsaszínűre sült. A sütemény tetejére fahéjas porcukrot szórtam.😋
📌/Amennyiben befőttből készítjük, a barackot cukrozni nem szükséges, csak a levét kell jól lecsurgatni./
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Nagyon guszta! Mi is nagyon szeretjük.
Milyen guszta! És milyen nagyszerű recept, viszem is ! :)
Zsófi: köszi!
Ami: köszi!
Nagyon régen ettem ilyen sütit. Meg fogom csinálni én is! Köszönöm a receptet!
Csiperke: Nagyon finom próbáld ki!Akár sárga akár őszibaranckkal is finom.Én most őszibarack befőttel készítettem.
Megjegyzés küldése