2012. október 4., csütörtök

Cukros fahéjas rúd

Ezt a finomságot Limara  blogján láttam meg , mivel fahéjat imádom gondoltam kipróbálom! Nagyon finom!
Hozzávalók:(azt a mennyiséget írom le amiből készítettem) 30 dkg. liszt, 1/2 tk. só, 1,5 ek. cukor, 1 tojás felverve és annak a fele mennyisége + 1 tojás sárgája, 1,5 dl langyos tej, 3 dkg. margarin, 1,5 dkg. élesztő. Sülés után :  1 ek. margarin olvasztva 3 ek. cukor 1 ek fahéj.
🌺
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztettem, majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt Jól bedagasztottam a vége felé tettem hozzá az olvasztott margarint amit szintén beledagasztottam. Letakarva  kb. 50' hagytam kelni. Ezután kiöntöttem deszkára  kicsit átnyomkodtam majd 6 részre vettem amit egyenként  kis gombóccá formáltam , ezután pedig egyenként a gombócokat kinyújtottam hosszúkás téglalap formára . Egyik végén a tésztán bevágásokat csináltam párhuzamosan kb. a tészta 2/3 részétől. Arról a végétől ahol nem vágtam meg felgöngyölítettem a tésztát úgy hogy a bevagdalt rész  vége a tészta alá kerüljön.(Most nem teljesen úgy sikerült) Mikor megcsináltam az összeset sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól kicsit távolabb letakartam még kb. 40' pihentettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' alatt megsült. Mikor kivettem a tepsiből ekkor megolvasztott margarinnal megkentem a cukor és fahéj keverékében megforgattam és rácsra tettem hűlni.😋
Jó étvágyat kívánok !

14 megjegyzés:

Inci írta...

A tegnap este én is kipróbáltam,láttam Limaránál és annyira tetszett.Nagyon finom lett!
Úgy látszik mifelénk egy kicsit fázunk és begyújtottuk a sütőt:)

Sütis néne írta...

ó, de jól néz ki, én is tervezem megsütni. szintén fahéj-imádó vagyok :-)

Nagymamis írta...

Hát, Éva szombaton én is elkészítettem! Nagyon fincsi lett......persze a fogyókúrámnak már megint lőttek! Majd mutatom én is.

Seffer Lilla írta...

Igazán finomnak tűnik!

Dominika írta...

Hű, Éva! Már Limaránál is nagyon szemeztem ezzel a péksütivel, és a tiéd is nagyon nagyon jól néz ki! Úgyhogy mindenképp megcsinálom én is.

trollanyu írta...

Nagyon szépek, megértem, hogy alig vártad, hogy kihűljenek:) Nálunk egyik kedvenc a fahéjas ízesítés.

Hankka írta...

Elképzelem azt a fahéjas illatot és a nagyon finom, könnyed kelt tésztát, isteni lehet, nagyon finomat sütöttél! :)

Anikó írta...

Megint egy finomság amit el kell készitenem!:-)))Köszi

Vera írta...

Guszta...Én csak nézegettem itt is meg Limaránál is.Ha sütök nem tudom mennyi az elég. sajnos.

Kati írta...

Már csak ragozni tudom, hogy nagyon szépek:) Sajna az én diétámmal nem fér most össze:)

Gerdi írta...

Én Limaránál csak szemezni merek a péksütikkel, de látva sikered, talán nekibuzdulok. Szépek lettek!

Csilla írta...

Nálad is igen guszta lett, én is szemezek vele. Szeretjük a fahéjasat mis is. :) Limara receptjei tuti befutók. :)

Éva írta...

Inci: Akkor már tudod mennyire finom?
Sütis néne! Köszi!
Nagymamis: Köszi! Azért hogy 1 db-ot megeszel nem hiszem hogy felrugod vele a fogyókurádat?
Lilla: Köszi!
Dominika: Köszi! Majd meglátod hogy mennyire finom! Annyira jó puha könnyü a tésztája, kacérkodom vele hogy legközelebb ha sütök közepébe teszek egy kis szilvalekvárt is. Biztos hogy nem rontaná el?:-))
trollanyu: Köszi! Azt már régóta tudom hogy köttest nem szabad melegen enni, csak ezért nem ettem belőle rögtön!
hankka: Nagyon fini próbáld ki!
Anikó: Az biztos csak úgy tudod meg hogy milyen finom!
Vera: Köszi! Ha ezt az adagot csinálod meg kettőtöknek nem olyan sok és leves mellé elég is ebédre.
Kati: Köszi! Diéta, diéta !
Gerdi: Köszi! Mindenbe én sem merek belekezdeni de azért az egyszerűbbekkel próbálkozom!
Csilla: Köszi! Az biztos csak jó lehet amit süt Limara!

Vicuska írta...

De guszta!