Hozzávalók:(azt a mennyiséget írom le amiből készítettem) 30 dkg. liszt, 1/2 tk. só, 1,5 ek. cukor, 1 tojás felverve és annak a fele mennyisége + 1 tojás sárgája, 1,5 dl langyos tej, 3 dkg. margarin, 1,5 dkg. élesztő. Sülés után : 1 ek. margarin olvasztva 3 ek. cukor 1 ek fahéj.
🌺
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztettem, majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt Jól bedagasztottam a vége felé tettem hozzá az olvasztott margarint amit szintén beledagasztottam. Letakarva kb. 50' hagytam kelni. Ezután kiöntöttem deszkára kicsit átnyomkodtam majd 6 részre vettem amit egyenként kis gombóccá formáltam , ezután pedig egyenként a gombócokat kinyújtottam hosszúkás téglalap formára . Egyik végén a tésztán bevágásokat csináltam párhuzamosan kb. a tészta 2/3 részétől. Arról a végétől ahol nem vágtam meg felgöngyölítettem a tésztát úgy hogy a bevagdalt rész vége a tészta alá kerüljön.(Most nem teljesen úgy sikerült) Mikor megcsináltam az összeset sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól kicsit távolabb letakartam még kb. 40' pihentettem. Előmelegített sütőben 180 fokon 15' alatt megsült. Mikor kivettem a tepsiből ekkor megolvasztott margarinnal megkentem a cukor és fahéj keverékében megforgattam és rácsra tettem hűlni.😋
Jó étvágyat kívánok !
14 megjegyzés:
A tegnap este én is kipróbáltam,láttam Limaránál és annyira tetszett.Nagyon finom lett!
Úgy látszik mifelénk egy kicsit fázunk és begyújtottuk a sütőt:)
ó, de jól néz ki, én is tervezem megsütni. szintén fahéj-imádó vagyok :-)
Hát, Éva szombaton én is elkészítettem! Nagyon fincsi lett......persze a fogyókúrámnak már megint lőttek! Majd mutatom én is.
Igazán finomnak tűnik!
Hű, Éva! Már Limaránál is nagyon szemeztem ezzel a péksütivel, és a tiéd is nagyon nagyon jól néz ki! Úgyhogy mindenképp megcsinálom én is.
Nagyon szépek, megértem, hogy alig vártad, hogy kihűljenek:) Nálunk egyik kedvenc a fahéjas ízesítés.
Elképzelem azt a fahéjas illatot és a nagyon finom, könnyed kelt tésztát, isteni lehet, nagyon finomat sütöttél! :)
Megint egy finomság amit el kell készitenem!:-)))Köszi
Guszta...Én csak nézegettem itt is meg Limaránál is.Ha sütök nem tudom mennyi az elég. sajnos.
Már csak ragozni tudom, hogy nagyon szépek:) Sajna az én diétámmal nem fér most össze:)
Én Limaránál csak szemezni merek a péksütikkel, de látva sikered, talán nekibuzdulok. Szépek lettek!
Nálad is igen guszta lett, én is szemezek vele. Szeretjük a fahéjasat mis is. :) Limara receptjei tuti befutók. :)
Inci: Akkor már tudod mennyire finom?
Sütis néne! Köszi!
Nagymamis: Köszi! Azért hogy 1 db-ot megeszel nem hiszem hogy felrugod vele a fogyókurádat?
Lilla: Köszi!
Dominika: Köszi! Majd meglátod hogy mennyire finom! Annyira jó puha könnyü a tésztája, kacérkodom vele hogy legközelebb ha sütök közepébe teszek egy kis szilvalekvárt is. Biztos hogy nem rontaná el?:-))
trollanyu: Köszi! Azt már régóta tudom hogy köttest nem szabad melegen enni, csak ezért nem ettem belőle rögtön!
hankka: Nagyon fini próbáld ki!
Anikó: Az biztos csak úgy tudod meg hogy milyen finom!
Vera: Köszi! Ha ezt az adagot csinálod meg kettőtöknek nem olyan sok és leves mellé elég is ebédre.
Kati: Köszi! Diéta, diéta !
Gerdi: Köszi! Mindenbe én sem merek belekezdeni de azért az egyszerűbbekkel próbálkozom!
Csilla: Köszi! Az biztos csak jó lehet amit süt Limara!
De guszta!
Megjegyzés küldése