Hozzávalók: 12 dkg. rizs, 2 dkg. margarin., 1/2 l tej, 1 dl víz, 2 db tojás, 3 ek. cukor, reszelt citromhéj, 1 cs. vaníliacukor, 1 ek. liszt, 5 dkg. mazsola. Forma kenéséhez margarin, zsemlemorzsa.
😊
Elkészítése: A rizst megmostam leszűrtem. Edénybe öntöttem a tejet és a vizet beletettem a rizst és félpuhára megfőztem, tűzhelyről levettem letakartam fedővel. A tojás sárgáját a margarinnal kikevertem és a kihűlt rizshez tettem amihez a többi hozzávalót/cukor kivételével/ is belekevertem. A tojás fehérjét felvertem a cukorral majd óvatosan összekevertem a rizzsel. Őzgerincformát margarinnal jól kikentem zsemlemorzsával beszórtam és ebbe öntöttem a masszát. 220 fokon 30' sütöttem. Hagytam formában kihűlni, ezután tálcára borítottam és lehetett szeletelni. Tányérba téve lekvárral csurgattam meg.😋
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Ó, nagy kedvencem!!!
Nagyon finom lehet a szederlekvárral! :)
Nagyon jól néz ki! A szederlekvárt meg egyenesen imádom! :)
Ezért régen rajongtam...hmm. Nagyon guszta!
De jó:) S milyen szép a tányérod:)
Dominika örülök hogy szereted!
Okki finom volt nagyon!
Csigabige köszi, általában minden lekvárt szeretek de nekem is kedvencem a szeder.
Lilla Seffer már nem szereted? Köszi!
Kati köszönöm!
Megjegyzés küldése