Hozzávalók: 25 dkg. főtt áttört burgonya, 25 dkg. liszt, 2 dkg. élesztő, 1 db tojás, 1 evőkanál olaj, sz.sz. tej, 1 ek cukor, olaj a sütéshez.
😊
Elkészítése: Az áttört krumplit a liszttel elvegyítettem majd a megkelt élesztőt , tojást , olajat is hozzátettem és annyi langyos tejjel dagasztottam hogy kelt tészta keménységű legyen. Ujjnyi vastagra nyújtottam és pogácsaszaggatóval fánkokat szúrtam ki. Letakarva 1 órát pihentettem. Ezután forró olajban közepes tűznél kisütöttem.😋Ui:Érdekes hogy majdnem ez a receptem a krumplis perecnél amit már nagyon régen még édesanyám sütött de úgy hogy saját tapasztalatából állította össze a receptet amikor egyszer megmaradt az ebédnél a krumplipüré./ Ezt a receptet pedig csak most találtam egy szakácskönyvemben!/
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Jaj,de finom !!!! nyelek nagyokat..)
Milyen szép mosolygósak lettek. És az a házi baracklekvár a tetején... nagyon tetszetős.
Fincsi lehet, tetszik! Nagyon szép fánkokat sütöttél! :)
Ez az igazi nagymama konyha,szeretek beülni Hozzád ,de ezt sokszor mondtam már...Évi,gratulálok a gyönyörű fánkokhoz!
Megjegyzés küldése