Hozzávalók:
tésztához:
30 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
8 dkg. porcukor
12,5 dkg sertészsír
1 db.tojás+1 tojás a kenéshez
7 dkg. tejföl.
töltelékhez:
15 dkg. szilvalekvár
magozott szilvabefőtt
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg. durvára vágott dió
*
Elkészítése: A tésztához a lisztet, sütőport , porcukrot és a sertészsírt összemorzsoltam . Hozzáadtam az egész tojást és a tejfölt majd sima tésztának összegyúrtam. A tészta kétharmadát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam és pite formát kibéleltem vele. Szilvalekvárral megkentem a tésztát majd kimagozott lecsöpögtetett és fahéjjal elkevert szilvát rápakoltam . A maradék tésztát kinyújtottam és ujjnyi vastag csíkokra vágtam amivel a pitét berácsoztam és felvert tojással megkentem ezután apróra darabolt dióval szórtam be. Előmelegített sütőbe tettem ahol 170 fokon 35' sütöttem. Nagyon finom sütemény!
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Oh, ezt ki kell próbálnom nekem is!!! Annyira finom lehet!!!
Fincsi lehet, mert az ízkombináció nagyon jó! :)
De nagyon jól hangzik, mentettem is! :-)
Ez fincsi lehet, amiben már szilva van az nekem jöhet.
De jó párosítás a szilvalekvár és a dió! Mindenki csak süti a finomabbnál finomabb sütiket, kár hogy nem lehet letölteni a számítógépről :-)
Megjegyzés küldése