Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
12,5 dkg cukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1/2 cs. vaníliacukor
tészta felébe 1-2 dkg csokoládé
🎉
Elkészítése: Hozzávalókat összegyúrtam , bár a recept nem írta 1-2 evőkanál vizet tettem hozzá hogy jól összeálljon a tészta. Ekkor kétfelé vettem a tésztát és az egyik felébe kb. 2 dkg étcsokoládét reszeltem majd gyúrtam jól össze. Mindkét tésztát kinyújtottam majd pogácsaszaggatóval (4,5 cm ) kiszaggattam . Sütőpapírral borított tepsibe raktam a világos tészták tetejét cukorral megszórtam és előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. ( Az első tepsit 10' de a másodiknál elég volt 8') Mikor kihűlt a tészta lekvárral kentem meg és raktam össze párosával őket ! Nagyon finom !
-Régi szakácskönyvemből választottam kipróbálásra ahol a cím alatt megjegyzésként ez volt írva:" igen kiadós, jó sütemény".
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Aktuális, vagy nem, csábítóan néz ki. 🙂
Ki fogom próbálni én is ezt a receptet, annyira jól néz ki!
Köszönöm szépen a receptet!Bizony elkészítem én is,jól jön ha rám jön az édesség utáni vágy :-) Ez biztosan eláll dobozban sokáig, igaz?
teller-cake köszi!
Timi örülök hogy tetszik, gondoltam rá hogy még mogyorókrémmel kenve is milyen finom lehet? Köszi!
Emőke egészségetekre, nálunk kb. 1 hétig volt dobozba onnan falatoztuk és nagyon finom!
Kedves Éva!
Ez a recept aszódi nagymamámnál gyerekkorunk kedvenc "ragasztósa" - így hívtuk. Szabadna megtudni a 1961 - es receptkönyv pontos címét, hátha több gyerekkori emléket találunk benne?
Köszönöm.
Viktor örülök hogy kedvenc édességed jutott eszedbe erről a süteményről. Ennek a receptes könyvnek a pontos címe "Népszerű ételek" lehet hogy ez egy összeszedett receptgyűjtemény (Néplap Lapkiadó Vállalat adta ki)
Megjegyzés küldése