2017. október 9., hétfő

Demecseri csöröge

Napilapban találtam  ezt a receptet, megtetszett már csak annyi volt a dolgom hogy csökkentsem  a hozzávalók mennyiségét 2 személyre amiből 10 db lett!
                                                                               
Hozzávalók 10 darabhoz:   20 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál porcukor, pár csepp rumaroma, 1 teáskanál vaníliacukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 2-3 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj/margarin. Olaj a sütéshez, lekvár és porcukor a tészta szórására.
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam fél cm vastagra majd derelyevágóval felszabdaltam kb. 5x8 cm darabokra. Téglalapok közé 2 csíkot vágtam majd forró olajban kisütöttem.  Papírtörlőre szedtem  ki hogy az olajat felszívja, tányérra pakolás után porcukorral szórtam meg és finom házi sárgabaracklekvárral fogyasztottuk! Finom puha tésztája van!
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Hű de éhes lettem, nagyon guszták! Gondolom saját készítésű házi lekvárral tálaltad :-)

Éva írta...

Katalin köszi, igen házi lekvár volt!

Tiffanylda írta...

Jaj, de guszta!:) Gyerekkoromban ettem utoljára csörögét..., úgy emlékszem, hogy az olyan "görbe", ill. "kusza" volt, mikor megsült. talán vékonyabbra nyújtották, vagy ez egy másik fajta lehet? Nem tudom, de jól néz ki!

Éva írta...

Tiffanylda köszi! Ez a fajta valóban más, azt vékonyabbra nyújtottuk és másként vágtuk és áthúztuk a tészta csücskét. Most a férjuram is nosztalgiázni akart ezért 3 darabot úgy csináltam meg neki"kusza" formára:-))