2017. november 3., péntek

Foszlós vaníliás kalács

                                                                             
Hozzávalók: 3 bögre finomliszt, /bögre mérete: 2,5  dl/, 3 evőkanál cukor, 1 csipet só, 5 dkg olvasztott vaj, 2,5 dl langyos tej,  2 dkg friss élesztő, 1 kávéskanál vanília aroma, tészta tetejének kenéséhez: 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.
                                                                         

Elkészítése: Kevés langyos tejbe pici cukorral  liszttel az élesztőt hagytam felfutni majd a kimért liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva 1 órát pihentettem. Ekkor három felé vettem a tésztát és egyenként hengerré sodortam kicsit  csavartam rajta majd összefontam és sütőpapírra tettem ahol 30' pihentettem.  Ezután lekentem a tojás és tej keverékével és az előmelegített sütőben 200 C fokon 35' sütöttem./ A talált receptben 45' megadva de nálam már 35'  elég volt/. Rácson hagytam hűlni majd felvágtam és megállapítottam hogy valóban igen finom foszlós kalács!
forrás: innen  
Jó étvágyat kívánok !



3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Csodálatosan szép, nagyon ügyes vagy Éva!

Lívia írta...

Nagyon szeretjük a kelt tésztákat, a kalácsokat. Biztos, hogy finom lehet és nagyon jól néz ki.

Éva írta...

teller-cake köszönöm!
Lívia a kelt tészta különösen nekem kedvenc férjuram frissen eszik belőle csak ezután a többi megy a "gyűjtőhelyre" mélyhűtőbe és vár a gyerekekre:-))