💓
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztet a sóval összekevertem liszt közepébe mélyedést csináltam. A maradék tejet a cukorral kávéporral feltettem melegedni beletettem a vajat mikor feloldódott levettem hagytam hűlni és a liszt közepébe öntöttem az élesztővel és a tojással együtt bedagasztottam a tésztát és letakarva hagytam duplájára kelni. A töltelékhez megolvasztottam a vajat, kis tálkába összekevertem a cukrot, kávéport és az őrölt fahéjat. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán négy felé vágtam és egyenként téglalap formára kb. 25x10 cm kinyújtottam olvasztott vajjal megkentem cukros-kávé-fahéjas keverékkel megszórtam és mint a bejglit feltekertem. A tészta egyik végétől számítva középen 2 cm-től végig vágtam a tésztát és ezt a két fél tésztarészt tekertem befelé úgy hogy a vágott felével felfelé legyen.(Első olvasatra nekem is kicsit bonyolultnak tűnt de ha nekem elsőre így sikerült biztos nektek is sikerül, mert nagyon finom érdemes elkészíteni!) A kisült tésztára kevés felmelegített házi karamellt öntöttem bár a talált recept mást ajánlott!
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Meglepő módon hamar rájöttem a csavarás módszerére, úgyhogy roppant tetszik ez a trükkös süti :)
Ez megint nagyon finom lehet!
Kincse ügyes vagy de lehet hogy talán én egyszerűbben írtam le mert ahogy először olvastam a könyvből bizony feladta a leckét:-))
Vera köszi!
Megjegyzés küldése