2020. február 21., péntek

Szilvalekváros sütemény

Az előző évben eltett lekvárjaim igencsak fogyatkoznak de a kedvenc  szilvalekvárból még akad pár üveggel ezért is kerestem olyan süteményt amit ezzel tudok  ízesíteni. Mikor megláttam ezt a receptet   teller-cake   finomságainál tovább már nem is keresgéltem😊(Nálam kevesebb cukorral és darált dióval készült )

Hozzávalók: 4 db tojás, 10 dkg cukor, 9 dkg vaj, 4 nagy evőkanál szilvalekvár, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. őrölt fahéj, máz: 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor.
🌺
Elkészítése: Tojásokat a cukorral habosra kevertem majd hozzátettem az előzőleg kicsit megolvasztott vajat és a lekvárt összekevertem. Ezután tettem  hozzá a száraz hozzávalókat/liszt, darált dió, sütőpor, szódabikarbóna, őrölt fahéj és simára kevertem az egészet amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem/tepsi mérete amiben sütöttem: 21x31 cm/. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt a tészta akkor a  máz hozzávalóit összemelegítettem és a tészta tetejére kentem😋
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Kincse írta...

Köszi, ezt ki kell próbálnom, kíváncsi vagyok rá, mert sok szilvalekvárom van, és nagyon egyszerű elkészíteni, nem hallottam erről sosem.

Katalin írta...

Nincs is jobb a házi lekvároknál, hát még ha ilyen finom sütibe kerül :-)

teller-cake írta...

De jó, hogy kipróbáltad! Vicces, de pont a napokban jutott eszembe, hogy ilyet kellene újra sütni.. :-)

Éva írta...

Kincse remélem azóta már megsütötted? Váljon egészségetekre!
Katalin köszi valóban nagyon finom sütemény!
teller-cake jó hogy rátaláltam erre a süteményre mert nagyon finom köszi!

Gerdi írta...

Nagyon finom lehet! Hasonló a lányok _Leányzóm és barátnői- kedvence nálunk, amit hamis mézes néven kaptam valahol-valamikor, de abba nem kell dió. Egyszer így is kipróbálom!

Vicuska írta...

Ez bizony finom!

Éva írta...

Gerdi köszi finom volt. Érdemes egyszer egy próbát tenned biztos nem bánod meg .
Vicuska köszi.