2021. július 29., csütörtök

Bundás alma🍎

Olyankor mikor nehezünkre esik bekapcsolni a sütőt  mert annyira meleg van,  akkor pár perc alatt elkészíthető ez a finom édesség😊


 Hozzávalók: alma, fél csomag vaníliás cukor, 1 db tojás sárgája, sz.sz. liszt és tej. zsír a sütéshez.

🍎

Elkészítése: Almát megpucoltam magházat kivágtam majd felszeleteltem. Vaníliás cukrot a tojás sárgájával elkevertem  pár kanál lisztet és tejet tettem hozzá és simára kevertem/ palacsinta szerű a tésztája. Az alma szeleteket megmártottam a masszába  és  forró zsírban készre sütöttem , papírtörlőre szedtem és még meleg volt mikor megszórtam fahéjas porcukorral😋( Nálam most egy nagyobb almának a fele készült el, természetesen  több almához  a hozzávalók mennyiségét is növelni szükséges!) 

Jó étvágyat kívánok!

9 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Alma pongyolában! Imádjuk mi is, hidegen, melegen!:)

Éva írta...

Tiffanylda alig vártam hogy kicsit hűljön, hogy hidegen milyen azt már nem tudtam meg addigra elfogyott:-))

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet volt ezt elkészítened 😊. Még nem ettem ilyet, de el tudom képzelni hogy milyen finom volt!

teller-cake írta...

De jó ötlet, most érik a nyári almánk. 😀

Éva írta...

Katalin egyszer tegyél egy próbát megéri:)
teler-cake örülök hogy tetszik, próbáld ki nagyon finom:)

Erika írta...

Biztos finom lehet Évike! De én úgy vagyok vele, hogy inkább megeszem az almát. 😉 Egészséges és nincs utána mosogatni való 😘

Éva írta...

Erika az almát én is bármikor szívesen megeszem. Most ez kicsit más jellegű édesség volt de valóban ez után egészen kevés mosogatni való azért van:)

Ani írta...

Én is készítettem már. Hamar megvan, és nagyon finom. Jól jött ebben a melegben!

Éva írta...

Ani köszi:)