2021. szeptember 15., szerda

Bundás kenyér kicsit másként..

...  ami a változást illeti nem kenyérből és nem az eddigi bundával készítettem  de  nagyon finom😋 Szeretjük és elég gyakran készítem ez olyankor különösen aktuális  mikor van egy kis szikkadt kenyér  vagy zsemle  eddig a hagyományos tojás masszával készítettem kevés sajt a tetején ideális vacsora teával kiegészítve. Most találtam egy  más  bundázási változatot  amit  éppen szikkadt zsemlével ki is próbáltam:)


Hozzávalók:(mennyiséget nem írnék mert elég kevés is elég kettőnknek) szikkadt kenyér vagy zsemle feldarabolva , tojás,reszelt  fokhagyma, őrölt bors, kevés tej, só, reszelt sajt a masszába és a tetejére is sülés után, olaj a sütéshez,

🌻

Elkészítése: Kenyeret vagy zsemlét feldarabolni , felvert tojásba tenni a fűszereket   őrölt borsot , reszelt sajtot és fokhagymát  egészen kevés tejet önteni hozzá és ebbe a masszába mártani a sütésre szánt  darabokat majd forró olajba készre sütni. A  kisült falatok tetejére szórhatunk még kevés sajtot ha maradt ?😀

Jó étvágyat kívánok!

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Jó ötlet. Én szeretem a bundás kenyeret, de fokhagymás változatot még sosem próbáltam.

Ani írta...

Mindig tanul az ember.Köszönöm, hogy megosztottad.

Éva írta...

aranyos fodorka a fokhagyma kellemes ízt ad neki megér egy próbát!
Ani ezzel a tanulással én is így vagyok:)

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett, új íz, nem a megszokott.
Mi is szeretjük a bundás kenyeret, általában hétvégén reggelire szoktuk enni. De csak hagyományos módon megsütve, sajt nélkül. Nagyon jó ötlet a tied 😄.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt, kipróbáltuk aztán majd eldöntjük hogy mikor hogy készítsem:-))

Tiffanylda írta...

Egy kis változatosság az ízekben és máris egy új ételt kapunk!:) Jó ötlet, köszi!

Éva írta...

Tiffanylda ezért is szeretem kipróbálni mikor valóban csak egy kis hozzávalóval is még ízletesebbé válik a megszokott étel :)