A valódi elnevezése ennek a sütinek " Túrós rétes debrői hársba áztatott mazsolával". A sütemény nagyon megtetszett de nem rohantam azért bort venni😊 kevés rumaromával ízesített vízbe áztattam a mazsolát helyette. A tésztát teljes egészében elkészítettem de a felét mélyhűtőbe pakoltam így a töltelék felével készítettem el a rétest most ezt írom le
Hozzávalók: tésztához: 30 dkg liszt, 1 db tojás, 6 evőkanál tejföl,/ kenéshez:10 evőkanál olvasztott sertészsír, 5 evőkanál liszt, töltelék: 1/2 kg túró, 1 felvert tojásnak a fele, csipet só, 3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, tészta kenéséhez: tejföl és olvasztott sertészsír
🍂
Elkészítése:Lisztet a tojással és a tejföllel összegyúrtam, enyhén lisztes deszkán vékonyra nyújtottam. 10 evőkanál olvasztott zsír és 5 evőkanál liszt keverékével lekentem és feltekertem mint a bejglit. Ezt a rudat 5 felé vágtam és tányérra téve hűtőbe pakoltam még a tölteléket kikevertem. Túrót villával áttörtem hozzátettem a tojást, csipet sót, tejfölt, kétféle cukrot és a lecsepegtetett mazsolát jól összekevertem. Hűtőből kivett tészta darabot egyenként/ 2 db használtam fel most/ kinyújtottam vékony téglalap formára átkentem tejföllel és a középső részre csíkban megtöltöttem a töltelékkel ráhajtottam a tészta felső részét ismét lekentem tejföllel tettem rá tölteléket és most a tészta alsó részét borítottam a töltelékre amit ismét tejföllel kentem le. Zsírral kikent tepsibe pakoltam a rudat, majd mikor a másik rudat is így elkészítettem a tészta tetejére kevés olvasztott zsírt locsoltam és a rúd oldalát is átkentem vele. Előmelegített sütőben 220 C fokon 30' sütöttem hagytam hűlni csak ezután szeleteltem és szórtam meg porcukorral😋
Jó étvágyat kívánok!
2 megjegyzés:
Guszta, jöhetne egy-két szelet belőle 😄!
Katalin köszi, szívesen megkínáltalak volna de már a mélyhűtőbe tett részt is felhasználtam almásnak és az is elfogyott bocsi:)
Megjegyzés küldése