2021. december 9., csütörtök

Mézeskalácsok ismét 🎄

Sokszor megfogadtam már magamnak hogy maradok a  már megszokott recepteknél többet nem  próbálok ki de  mikor megláttam Mária   " Télapó váró mézeskalács" -t  nem tudtam ellenállni. Fele mennyiséget gyúrtam be , annak is csak a felét sütöttem   most  ki /amiből 21 db lett/ másik felét mélyhűtőbe tettem későbbre🎄


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk. szódabikarbóna, 7,5 dkg margarin, 7,5 dkg méz, 7,5 dkg cukor, 1-1 tk  őrölt  szegfűszeg és fahéj, csipet só, 1 felvert tojásnak a fele.

🍯

Elkészítése: Általában a mézet és a margarint felszoktam melegíteni és hagyom hűlni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat a már kihűlt keverékkel összegyúrtam a tésztát és  kinyújtottam .  Ezután szaggattam különböző formákkal és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam  majd előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem. 😋 Érdemes volt kipróbálnom mivel az unokák is szeretik a mézes sütiket és ez hamar elkészíthető!

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Okki írta...

Azt gondolom ezzel sokan így vagyunk, aztán egy új recept csak nem hagy nyugodni, amíg ki nem próbáljuk. :) Jól is van ez így, legalább többféle bevált recept lesz a tarsolyunkban.:)
Finomak lehetnek ezek a mézesek.

Gerdi írta...

Nekem van egy állandó mézesreceptem, de azon kívül több másfélét is sütöttem. Most is vár egy sorára. Az általad sütött is nagyon finom lehet, a mézest nem lehet megunni. Régebb nem kedveltem- most annál inkább.

Kánya Andrea írta...

Hú, már nálunk is kellene mézeskalácsot sütni, de még nem volt rá időm...
Előbb-utóbb... :)

Éva írta...

Okki jól írtad hogy nem hagy nyugodni, sokszor jártam már úgy! Nagyon finom érdemes volt a próba:)
Gerdi akkor sokan vagyunk ezzel így. Nagyon finom nem kellett pihentetni és hamar elkészült.
Kánya Andrea biztos nem maradtál le semmiről mert a gyerkőcök besegítenek majd neked!

Katalin írta...

Szépek lettek az új mézeseid is, és nagyon finomsk lehetnekcezek is. Nekem is vsn egy régi jól bevált receptem, Lajos Mari féle. Eléggé hasonlít a tiédre, csak abban tojás is van 😊.

Éva írta...

Katalin köszi finomak . Ebben is van tojás, csak mivel fele mennyiségből csináltam ezért csak 1 felvert tojásnak a felét tettem bele.