A receptet itt találtam fele mennyiségből készítettem kis változással azt írom le 😉
Hozzávalók: tészta:25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojás sárgájának a fele, 2 dkg porcukor, fél dkg friss élesztő, csipet só, 0,8 dl tej, töltelék: 10 dkg darált mák, 7,5 dkg cukor, 1 dkg margarin, citrom reszelt héja, 1 tk. vanília aroma, kevés tej, tészta kenéséhez: a már feltört tojás fehérje és a sárgája.
🌺
Elkészítése: Tésztához a lisztet a margarinnal összemorzsoltam hozzátettem a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Közben a tölteléket elkészítettem: mákot a cukorral , reszelt citromhéjával , aromával és a margarinnal összekevertem egészen kevés langyos tejet öntöttem hozzá és jól összekevertem. Mikor megkelt a tészta diónyi darabokat tépkedtem belőle gömbölyítettem és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam egymástól kicsit távolabb. A tészta közepébe ujjammal mélyedést csináltam ebbe tettem a mákos töltelékből . A tésztát tojás fehérjével lekentem és még 20 ' pihenés következett. A sütőt előmelegítettem 200 C fokra és a letelt pihenési idő után a tojás sárgájával is lekentem a tésztát és sütőbe tettem de a hőt 180 C fokra csökkentettem így sütöttem 20'-ig. Nagyon finom puha tésztája lett és aránylag könnyen elkészíthető😋
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
Nagyon guszták lettek, finom lehetett a bőséges máktöltelékkel 😊.
Már hiányoltalak, örülök hogy újra itt vagy, vártam már az új finomságodat 😄.
Örülök, hogy "előkerültél" - már kezdtem aggódni a hallgatás miatt....
Ez a mákos amúgy finom lehet....
Katalin, aranyos fodorka kedvesek vagytok hogy hiányoltatok talán egy bejegyzésben majd leírom hiányzásom okát:) Köszönöm a süti nagyon finom.
Nem hallottam eddig erről a megnevezésről, de ha mák van benne, csakis finom lehet, és jól is néz ki! :)
Okki számomra is is idegen volt ez az elnevezés de nagyon finom köszi:)
Megjegyzés küldése