2024. február 8., csütörtök

Hol vagytok régi barátok?

Ebben az évben lesz  14 éve   annak hogy elkezdtem a blogomat .  Sokszor sok helyen  olvastam mások véleményét is arról  amivel én is egyetértek  régebben más volt a blogvilág  személyesebb  és  közvetlenebb volt  a kapcsolat egymás közt hiszen gyakrabban látogattuk meg egymás blogját. Talán még az is  elősegítette a kapcsolatot hogy több  blogjáték volt . Sokan lemorzsolódtak ennek  számtalan sok oka lehet . Azok akik  gyakran tettek, tesznek fel  új bejegyzést  hiányoznak   és elgondolkodom rajta hogy hol van mi történt vele? FB. oldalam nincs  ahol esetleg megtudnám nézni  hogy ott  jelen van-e? Most fedeztem fel Marcsi hiányát aki már  több mint 1 éve hogy nem jelentkezett  új bejegyzéssel !




13 megjegyzés:

Katalin írta...

Én is így vagyok vele, mint te, azt veszem észre hogy sokan lemorzsolódtak, vagy ha itt is vannak még, ritkán, vagy nagyon ritkán jönnek új receptekkel. Januártól a látogatóim száma, a nézettségem is nagyon lecsökkent. De hát sebaj, akit érdekel valami megnézi, akit nem, hát nem. Semmi nem kötelező. Megvannak együtt a receptjeim, a kirándulásos fotóink, ha másnak nem, akkor a családnak, no meg nekem, nekünk. Az is valami...
Ahogy írod, régen volt sok játék, érdekesség, színesebb volt a "blogvilág". Még ha nem is lenne ajándék egy-egy játékhoz, de játszhatnánk, az is jó lenne. De ha csak egy-két ember jelentkezik egy játékra, akkor az nem játék, érdektelen. Szerintem. Ezért nem is indítottam játékot már több mint egy éve. Pedig szerettem.
Nekem/nekünk sincs FB oldalunk, nem is akarunk, nem szimpatikus! Nagyon sokan viszont szeretik, oda biztos hogy többet posztolnak, most ez a divat.
Azt viszont én is szeretném tudni, hogy mi van az "eltűnt" emberekkel, reménykedjünk hogy azért jól vannak, csak beleuntak, belefáradtak.
Én is szerettem Marisz bejegyzéseit, valóban nagyon rég nem jelentkezett. Nálam Lívia van hasonlóan így, rég nem posztolt, és nem is jelentkezett. Még az őszig, tél elejéig minden bejegyzésemre írt kommentet 1-2 nap múlva ahogy feltettem, de december közepe óta nem tudok róla semmit. Nagyon remélem, hogy nincs baja...
Kíváncsi leszek, hogy másoknak mi lesz a véleménye az írásod felől?

Éva írta...

Köszi Kati hogy időt szántál rá és írtál, sokan nézték ezt a bejegyzést de eddig csupán Te jelezted véleményedet! Az nekem is volt eszembe hogy játékot úgy is lehetne indítani ajándék nélkül hiszen már a posta költség sem olcsó. Ahogy írtad is az érdektelenség viszont elveszi az ember kedvét , pedig eddig már több mint 13 játékot indítottam és volt olyan hogy 15-20 jelentkező is volt. Mariszt sajnálom hogy nem tudunk semmit felőle és még sokan mások is elmaradoztak sajnos !

aranyos fodorka írta...

Be kell valljam, hogy ma már én is mindössze 6-7 blogot olvasok rendszeresen. Kommentelni meg még kevesebbhez szoktam. Én a sajátomat azért írom - és tényleg, őszintén mondom, nem érdekel, hogy hányan olvassák, bár a kommenteknek mindig nagyon örülök, - de én a magam örömére írom. 2007 óta készült "néhány" bejegyzés. Ha kommentelnek örülök, ha nem, nekem az is jó, mert le/ki-írhattam azokat a gondolatokat, melyek foglalkoztattak.
Igen, a világ az elmúlt években sokat változott. Én ugyan fent vagyon a FB-n (nem mint aranyosfodorka) - de ritkán nézem, bár néha egész jó ötleteket kapok, miről is lehetne legközelebb írni...a blogomban.Őszintén szólva elég csendben folydogál az életem, már nincs is annyi esemény, ami másnak érdekes lehetne...És persze ezerszer akartam abbahagyni.......aztán két nap múlva rájöttem, hogy ez nekem nem megy.KELL a blog. Ez(vagy Ő ?) az élettársam....

Éva írta...

aranyos fodorka én sem nézek sok blogot de akiket régtől ismerek mert gyakran jelentettek meg jó recepteket olvastuk egymást annak a hiánya mégis feltűnik és sajnálom . Jó pár régi blogbarátot veszítettem el már az évek alatt bár személyesen nem ismertük egymást de kapcsolatban voltunk a bejegyzések és a kommentek által. FB-n voltam már jelen de mikor megváltozott nekem nem tetszett és megszüntettem de nem is hiányzik. A blogírás nekem is egy kikapcsolódást kellemes foglalatosságot jelent!

teller-cake írta...

Nekem is hiányzik az az időszak amikor sokat látogattunk és sokat játszottunk... Amikor én voltam a Blogkóstoló házigazdája 2013-ban, 69 receptet küldtek be, ma ez már elképzelhetetlen. :-(
Nekem is vannak kevésbé aktív időszakaim, de azért igyekszem...
Sokakról én is szeretnék tudni, hogy mi van velük. A Face-en fent vagyok, de nem mint blog és azt tudom, hogy Marisz jól van és ott szokott fotókat megosztani mostanában. Többször kattintok én is a blogjára, hátha van valami új.
El kell fogadni ezt az új, személytelenebb világot, sajnos...

Gizi írta...

Kedves Éva, 14 év bizony hosszú idő, és ezalatt mindenkivel sok minden történt. Az én blogomat is sokan nézik napi szinten, de ma már csakis 3-4 hozzászólás van, és az is Tőled/Tőletek, melyet itt is szeretnék megköszönni. Én nyitottam egy blogos oldalt a facebookon és oda teszem fel a receptjeimet, (semmi más nincs ott, csakis a receptek) így ott sok a hozzászólás miután megnézték a receptet a blogba. Régen csak a blogok voltak, és sok volt az érdeklődő. Az is hozzátartozik, hogy manapság már hozzászólást írni sem egyszerű. Van hogy többször is el kell fogadni vagy éppen engedélyezni, hogy a saját nevem alatt tudjak hozzászólást írni egy-egy blogba, és szerintem ez is elveszi sokak kedvét.Manapság már blog is rengeteg van, és ha jól megnézzük, az újabbakon mind a Mi régi receptjeink szerepelnek, és még örülhetünk hogy legalább az ételekről a saját képeiket teszik fel. Mindenki rohan, a fiataloknak nincs idejük a játékra, mi idősebbek pedig már ritkábban sütünk-főzünk. Sajnos ez már más világ. Marisz is ott van a facebookon, és mostanában ott osztja meg a süteményeiről, virágairól.... készült képeket, amelyeket családi eseményekre készít. Én azért örülök hogy Mi még itt vagyunk egymásnak, és be-be nézünk egymáshoz. További jó blogolást kívánok Neked és magunknak is! Szeretettel ölellek!

Éva írta...

teller-cake köszönöm hogy mindezt megosztottad velünk és örülök hogy Marisz ott jelentkezik.
Gizi valóban nem kis idő és saját magamon is tapasztalom hogy sok minden történhet velünk ennyi idő elteltével. Örülök hogy megosztottad véleményedet és annak is hogy jelezted Marisz FB-n jelen van. Remélem még egészségünk kitart és tudunk egymás receptjeinek örülni sokáig Mi páran akik már jó pár éve ismerjük egymást és hiányoljuk a másikat ha hosszabb ideig nem jelentkezik🤗

Ani írta...

Én is hiányolom a blogjátékokat, bár tettem néhány kezdeményezést, de mindig ti hárman jelentkeztek csak: Éva, Katalin, Teller Zsuzsa. Egyszer végignéztem egy régebbi blogjátékomat, ahol több tucat jelentkező volt, de azok többsége azóta már nem ír. Annyit tudok, hogy Szőlőhegyi mesék Rózája meghalt. Ma már sokan a facebookon írnak, mert mindenki ott nézelődik az idősebb nemzedékből. A fiatalabbak az instagrammon vannak és más helyeken. Beindultak a videók is a youtube-on. Talán azok népszerűbbek, bár én inkább egy blogot nézek meg, mert hamarabb elolvasom a receptet. Mivel még mindig nem tudok belépni a fiókomba mobilon, ritkábban szólok hozzá, mert pl itt is csak asztali gépről tudok írni. Azért figyelem a fejleményeket, és a krumplis buktád nagyon csábít. Üdv és szép napot!

Éva írta...

Ani megdöbbenve olvasom hogy Róza meghalt ezt sem tudtam nagyon sajnálom nyugodjon békében ! Sok régi kedves blogtársam hiányzik akiről nem lehet tudni semmit. A blogjáték is hanyatlóban , változik a világ én maradok a régi megszokott blogvezetésnél és a kedvenc blogok olvasásánál továbbra is. Köszönöm és legyen szép napot neked is !

Vera írta...

Ép ma ,mondtam a férjemnek, mintha zárva lenne a blogom...és kb a többi,amit olvasni szoktam, annyira nincs reagálás, mozgás...éééés igen ettől elmegy az embernek a kedve,és ahogy olvasom , nem csak engem zavar..DE ellene nem tudunk semmit tenni..Bevallom eleinte próbálkoztam, mert tudom, van olvasom, akit a kézimunka nem érdekel,legyen benne más, is... semmi..Teljesen mindegy,olyan nagy az érdektelenség, hogy g most már ha van kedvem irok,..Nagyon sajnálom, hogy így van, nekem is ez külön program volt mint Neked kedves Éva..Sajnos az okos telefonok is befolyásolják ezt a nagy csendet, mert olvastam ezt a bejegyzésedet még telefonon, de ott azért az írás nem megy, igy aztán később elfelejtettem visszatérni hogy írjak...

Éva írta...

Köszönöm Vera hogy megosztottad véleményedet. Sajnos a régi megszokott ismerősök nagyon lemorzsolódnak és sokszor ennek oka van, kiszámíthatatlan az élet bármi megtörténhet . Nekem okos telefonom nincs nem is szeretnék bár sokszor a gyerekek mondják hogy milyen jó, de ez csak nekik praktikus én maradok az egyszerű mobilnál. Vera jó egészséget kívánok neked hogy még sokáig tájékoztassál minket kedvenc állataidról, szép virágaidról és a csodás kézimunkádról!

Timi írta...

Én itt vagyok, de csak csendes megfigyelőként... :)
Nagyon szeretem a munkám, de azért estére már elfáradok, így egyre ritkábban nézem a blogokat, meg a Fb-ot is.
De nem felejtkeztem el rólad ❤︎ :)

Éva írta...

Kedves Timi örülök hogy jelentkeztél sokat voltál már Te is eszembe hogy mi van veled? Örülök hogy jó munkád van sokat jelent ha szereted !