... megmenteni és felhasználni amink van ! Mióta háziasszony vagyok az pedig nem most kezdődött😊 mindig a takarékosságról szólt az életem. Most mióta egyedül maradtam ugyanúgy főzök csak kisebb adagban vagy ha marad akkor jut másnapra is belőle. Zöldségek vásárlásánál biztos észrevettétek hogy általában mindig marad belőle én ezt ha marad nem csak téli napokra de a nyári időszakban is alkalmazom hogy a zöldséget megtisztítás után feldarabolom és kis zacskóba rakva mélyhűtőbe pakolom olyan mennyiségben ami éppen egy levesnek elég. Szeretem a túrót általában 25 dkg kiszerelésben szoktam venni felét felhasználom palacsintába a másik feléből túrógombócot készítek. Ezzel a két változattal heti két napom ebédje megoldódik. Hét elején palacsinta majd a hétvégére marad a túrógombóc😋 egy jó levessel kiegészítve! Gyakran alkalmazom a megmaradt krumplipüré felhasználását is nudli, derelye, gombóc esetleg perec sütésére mert ezeket is nagyon szeretem! Ezek az ételek mind aránylag pénztárcakímélőbbek és finomak !!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése