2025. július 26., szombat

Pergelt leves

Amit már gyerekként is nagyon szerettem és a családom is szerette és szereti.  Bármilyen apró tészta  jó hozzá  leginkább tarhonyával, kiskockával   vagy eperlevéllel   készítem. Nyári szezonban finom a friss zellerlevéllel és petrezselyemzöldjével ízesítve!


Hozzávalók:  amiből én készítettem: 2 db krumpli ,  tészta eperlevél  ízlés szerinti mennyiségben, kevés olaj, fűszerek:   só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, zellerzöldje, petrezselyemzöldje .

🌺

Elkészítése: Krumplit megpucoltam és  apró kockákra vágtam. Kevés olajon megpirítottam a tésztát levettem a tűzhelyről fűszereztem  és ráöntöttem a felkockázott krumplit . Felöntöttem vízzel   sóval, zöldfűszerekkel ízesítettem  és készre főztem. ( Az ilyen levesekbe    kevés  ételízesítőt vagy 1 db leveskockát  szoktam még  belefőzni)😋 Hamar elkészül és nagyon finom !

Jó étvágyat kívánok !

1 megjegyzés:

Ani írta...

Drága anyósom is így nevezte ezt a nagyon finom levest.