Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2 db. burgonya, 1 evőkanál ecet, só
🌺
Elkészítés: 2 db. burgonyát megpucolok és feldarabolom megfőzöm sós vízben majd leszűröm és krumplinyomón áttöröm hagyom egy kicsit hűlni. Amibe főtt a burgonya /a vizet nem öntöm ki. 2 dkg. élesztőt megfuttatok/ langyos víz, pici cukor, liszt/ hozzáadásával. A lisztbe keverem az áttört burgonyát a megkelt élesztőt, és a /langyos vízbe amibe főtt a burgonya teszek egy evőkanál ecetet, + egy kicsi sót / így dagasztom be a kenyérnek valót. Mikor már duplájára nőtt ez kb.30-50' akkor kiöntöm a gyúródeszkára, egy kicsit megformázom még hagyom 10' pihenni, majd ráteszem a tepsire vagy más formába. A tetejét langyos vizes kézzel lesimítom. Előmelegített sütőbe teszem először 220 fokon 10'-ig sütöm, majd kinyitom a sütőt és a tepsi alá beteszek egy nagy tálba vizet és ezután 180 fokon még 45'-ig sütöm!
Nagyon finom puha és ami nem elhanyagolható olcsó!
Jó étvágyat Kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése