2010. október 18., hétfő

Kenyérsütés /krumplis kenyér/

                                                                          

Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 dkg. élesztő, 2 db. burgonya, 1 evőkanál ecet, só 
🌺
Elkészítés: 2 db. burgonyát  megpucolok és feldarabolom   megfőzöm sós  vízben majd leszűröm és krumplinyomón áttöröm   hagyom egy kicsit hűlni. Amibe főtt a burgonya /a vizet nem öntöm ki.  2 dkg. élesztőt megfuttatok/ langyos víz, pici cukor, liszt/ hozzáadásával. A lisztbe keverem az áttört burgonyát a megkelt élesztőt, és a /langyos vízbe amibe főtt a burgonya teszek egy evőkanál ecetet,  + egy kicsi sót / így dagasztom be a  kenyérnek valót. Mikor már duplájára nőtt ez kb.30-50' akkor kiöntöm a gyúródeszkára, egy kicsit megformázom még hagyom 10'  pihenni, majd ráteszem a tepsire vagy más formába. A tetejét langyos vizes kézzel lesimítom. Előmelegített sütőbe teszem  először 220 fokon 10'-ig sütöm, majd kinyitom a sütőt  és a tepsi alá beteszek egy nagy tálba vizet és ezután  180 fokon még 45'-ig sütöm!
Nagyon finom puha és ami nem elhanyagolható olcsó! 
Jó étvágyat Kívánok  !
                                                                                 
             

Nincsenek megjegyzések: