2011. június 28., kedd

Húsos tészta


Hozzávalók: 30 dkg. darált hús ,1 fej vöröshagyma,1 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, kevés kakukkfű, majoránna, pici gyömbér,2 db paradicsom , 10 dkg sajt,bármilyen tészta. 
/ kagyló, csőtészta, spagetti/
Elkészítése:Az olajban   megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adtam a fokhagymát majd a  paradicsomot  kockára vágva  ezután tettem bele a darált húst és a fűszereket . Vízzel  felöntöttem  és  készre főztem.
Ezután kifőztem a tésztát,  ezzel a szósszal és a ráreszelt sajttal  tálaltam.
Ugyanez az elkészítési menete  ha csak kolbásszal készítjük  hús helyett, abban az esetben felkarikázott kolbászt tesszük rá a hagymára  fűszerezzük és amikor kész akkor krumplinyomóval  áttörjük  vagy feldaraboljuk még apróbbra a kolbászt./ olcsó kolbászból is készítettem már és nagyon finom volt/
Jó étvágyat!
                                                                         

4 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

A lányok egyik kedvence. :)

Éva írta...

Tücsök Bogár: tudják a lányok hogy mi a jó!:)

Betty írta...

Gratulálok, díjat kaptál tőlem! Megtudod tekinteni az oldalamon. Minden jót neked, és várom a további fincsi ételek receptjeit!

Éva írta...

Betty: köszönöm !