Hozzávalók:50 dkg. liszt, 2 db krumpli, 1 dkg. élesztő, pici só, 1 db. tojás, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Megfőzöm a krumplit sós vízben, Az élesztőt kevés langyos vízben megkelesztem.
A krumplit áttöröm a vizét félreteszem , mert majd ezzel dagasztom be a tésztát.
A lisztet tálba teszem a langyos áttört krumplit belerakom + a megkelt élesztőt, és 1
tojást is hozzáteszem és a langyos krumplilével bedagasztom .Mikor megkelt a tészta
kiborítom a deszkára hosszúkás formára alakítom és késsel vagdalok belőle csíkokat,
amit megtekerek és kerek perecekké alakítom és forró olajban kisütök.
Vaníliás porcukorral megszórom és lekvárral tálalom!
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Tényleg csodás!
Megjegyzés küldése