2011. június 1., szerda

Krumplis perec


                                                                               
Hozzávalók:50 dkg. liszt, 2 db krumpli, 1 dkg. élesztő, pici só, 1 db. tojás, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Megfőzöm a krumplit sós vízben, Az élesztőt  kevés langyos vízben megkelesztem.
                     A krumplit áttöröm  a vizét félreteszem , mert majd ezzel dagasztom be a tésztát.
                     A lisztet tálba teszem a  langyos áttört krumplit belerakom + a  megkelt élesztőt, és  1
              tojást is hozzáteszem és a langyos krumplilével bedagasztom .Mikor megkelt a tészta
                     kiborítom a deszkára hosszúkás formára  alakítom és késsel vagdalok belőle csíkokat,
                     amit megtekerek és kerek perecekké alakítom és  forró olajban kisütök.
                     Vaníliás porcukorral megszórom  és lekvárral tálalom!
Jó étvágyat!
                                                                           

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Tényleg csodás!