Hozzávalók: 1/2 banán, 5 dkg. gesztenye, 1 evőkanál tejföl, kevés méz, 16 dkg. étcsoki/ aminek 60% kellett volna lenni !/.
Elkészítése: a banánt feldaraboltam és betettem a hűtőbe 1 órára. Mikor letelt az idő kivettem és összetörtem /turmixom nincs/ majd hozzátettem a gesztenyét én 1 evőkanál tejfölt és 1 kanál mézet tettem bele, majd jól összekevertem. A formát betettem egy kicsit a fagyasztóba.Gőz fölött 10 dkg. csokoládét felolvasztottam mikor levettem beletettem még 2-3 kocka csokit és jól összekevertem ezzel a masszával kentem be a formákat. Betettem a fagyasztóba 10'-re majd megint kikentem csokival a formákat, ezután 3/4 részéig tettem bele a tölteléket és a tetejét bevontam szintén a csokoládéval azzal zártam le. Hűtőbe tettem 3 órára, majd kiszedtem a formából. Már alig vártam, izgultam hogy sikerült? Őszintén 3 db tört ketté, de kiszedtem azt is , van ami nem teljesen fedte a csoki, de megvagyok elégedve az első bonbonommal.
Jó étvágyat!
17 megjegyzés:
Jól hangzik! Én nem találok benne kivetnivalót, nagyon szépek lettek a bonbonjaid. :)
Gratulálok az első bonbonjaidhoz!!!
Nagyon jól sikerültek, és biztosan finomak is voltak! :)
Szerintem is csodásak lettek, nincs ezzel semmi baj,sőt!
Szerintem sincs benne semmi kivetnivaló, igazán jól néznek ki!
Éva, nagyon ügyes vagy, hogy belevágtál a bonbonkészítésbe, szerintem is nagyon szépek lettek.
Éva,nagyon ügyes vagy! A bonbonkészítés nem egyszerű dolog,neked elsőre nagyon szépek lettek.Gratulálok!
Én sem találok benne kivetni valót! :) szívesen megkóstolnám! Egyébként se a külseje számít, hanem ami benne van! Még nem próbálkoztam bonbonnal, már régóta gondolkozom rajta, csak kicsit macerás, sok idő kell hozzá.
Gratulálok, nagyon szépek lettek!
Éva ezek csodálatosak lettek, nagyon ügyes vagy. Az ízük, meg biztosan fantasztikus, egy párat meg tudtam volna enne belőle.
Megkóstolnám szívesen, nagyon szépek lettek!
Lányok: Nagyon szépen köszönöm a dícsérő szavakat! Szerintem is elég jó lett első nekifutásra és azért nem is az előírt minőségű alapanyaggal csináltam , ettől függetlenül az íze nagyon finom lett !
Gyönyörűek lettek a bonbonok! :) Igazán megtisztelő, hogy pont az én receptemet választottad :) És az meg egyenesen elképesztő, hogy most csináltad először (az én első próbálkozásomról ne is beszéljünk...:)
Gratulálok!
Éva, nagyon bátor vagy, hogy nekiálltál bonbont készteni, csodálatosak lettek:) Én elfogadnék egyet szivesen.
Ami: örülök hogy megnézted és úgy látod hogy elég jó! Nem mondom azt, hogy rövidesen megint csinálok, de akkor már azért remélem még jobb lesz!
trollanyu: Már régóta csodálom más blogokon a szebbnél szebb bonbonokat, kaptam ajándékba egy formát így gondoltam kipróbálom. Ha közelebb lennél megkínálnálak!
Nagyon ügyes vagy, én is megízlelném :)
Éva!
Nagyosn szép kis bonbonokat készítettél. Ugye hogy nem egy nagy dolog?
Egyetlen észrevétel, amitől még szebbet fogsz készíteni.
A formát előtte soha ne tedd mélyhűtőbe, sőt utána se amikor a csokival bekented akkor se. A sima hűtőben is percek alatt megdermed a csoki.
A csokoládé nem szereti a nagy hőmérséklet különbséget.
Hidegebb napokon még a konyhában is megdermed rövid idő alatt.
Csak így tovább, várom a további csokikat!
Martinelli: sajna már nincs!
Gesztenye receptjei és Bonbon: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsodat örülök hogy mondtad, legközelebb majd úgy fogom csinálni!
Megjegyzés küldése