Elkészítése: a langyos tejben megfuttatom az élesztőt, a tojás sárgáját porcukorral jól kikeverem majd beleöntöm a rum v. rumaromát, ezután beleteszem a sót és hozzáöntöm a langyos tejet. A liszt közepébe öntöm a megkelt élesztőt és a többi hozzávalót amivel jól bedagasztom. Meglangyosítom a margarint és azzal is dagasztom még egy kicsit. Konyharuhával letakarva hagyom legalább 1 órát kelni a tésztát. Az edényből kiborítom lisztes deszkára, majd kézzel széthúzom és kiszaggatom. Letakarom még legalább 20'-ig hagyom pihenni. Közben megforrósítom az olajat és a tésztát úgy teszem az olajba hogy a fölső része legyen alul kicsit előtte benyomom a közepét.Lassú tűzön sütöm letakarva, majd leveszem a fedőt és nagyobb lángon készre sütöm. Papírtörlőre szedem ki, majd tányérra pakolom és vaníliás porcukorral hintem meg, lekvárt teszek mellé.
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Éva, nagyon guszták lettek a fánkjaid. Nagyon szeretjük mi is:)
Most meg is ennék egy fánkocskát! Nagyon jól sikerültek! :)
Ezt is nagyon szeretjük!! Ritkán sütök. Amikor először készítettem, váltig kerestem rajta a szalagot, nem tudtam rájönni, az enyémen miért nincs :). Csak később jöttem rá, hogy volt azon, csak nem tudtam, hogy az a szalag.
Hű, de szépek! Összefut a számban a nyál. :)
Nagyon szépek lettek, szívesen megennék most egyet. Vagy kettöt...
Nagyon guszta,a kislányom kedvence.
Nagyon finom szeretem
trollanyu: Örülök hogy tetszik.
Okki: Holnap ha eljössz még adhatok!
Petra: örülök hogy tetszik.
Bors and Pepper:Gyere adok.
Aleda,Bianka: Köszi
Mi is imádjuk ezt a fánkocskát és most, hogy jönnek a vendégeink egy hétre, biztos, hogy belekerül a menübe!:)
Megjegyzés küldése